Átfúrnak a Magyarürögi út alatt – vízhiány várható

Fontos állomásához érkezett a Páfrány utcai víziközmű-korszerűsítés, amely során több mint fél kilométer hosszan újulnak meg a környéket ellátó ivóvízvezetékek. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei november 17-től a Magyarürögi út – Szigeti út – Rácvárosi út kereszteződésében dolgoznak, ahol irányított fúrással húzzák be az új, korszerű, időtálló vízvezetéket az út alá.

hirdetés

 

 

A technológiával elkerülhető a teljes útfelbontás, a forgalom akadályoztatása nélkül tudják elvégezni a szükséges munkákat. A szakemberek a fúrással egy védőcsövet helyeznek el az úrburkolat alatt, ebbe fűzik 22 méter hosszan az ivóvizet szállító csövet. A munkálat idejére a Magyarürögi – Szigeti út kereszteződés egyik sávját lezárják.

Nemcsak a csöveket cserélik – az év végéig tartó rekonstrukció olyan, a vízellátás szempontjából fontos csomópontokat is érint, ahol több fővezeték találkozik. Itt az elöregedett elzáró szerelvények helyére is újak kerülnek, ezzel jelentősen javul a rendszer biztonsága, egy esetleges meghibásodásnál minél kevesebb fogyasztó érintettségével lehet elvégezni a javítást.

A munkálat következtében november 17-én, kedden 8.00 és 16.00 óra között vízhiány és vízzavarosodás várható a Szigeti és a Rácvárosi út egyes részein, valamint a Bolgár közben és a Gerbera utcában. Az érintett ügyfeleket szórólapokon is értesítik, a vízellátás tartályautóról biztosított.

A szolgáltató kéri, hogy a lakók és a közlekedők türelmükkel, megértésükkel segítsék a munkát!