Az E.ON dolgozói önkénteskednek Pécsen és Komlón

Három pécsi szervezetnek és egy komlói intézménynek nyújtanak segítséget önkéntes munkájukkal az E.ON munkatársai február 20. és 22. között.2011 az Önkéntesség Éve volt Európában, amelyhez számos szervezet és kezdeményezés csatlakozott. Az Önkéntesség Éve az E.ON csoportnál nem ért véget 2011-ben, azóta is folyamatosan végeznek önkéntes munkát a vállalatcsoport munkatársai. Az elmúlt három évben 2210-en végeztek önkéntes munkát 13 800 órában, 86 programot valósítva meg – ezzel járulva hozzá a közvetlen vagy tágabb környezetükben lévő közösségek mindennapjainak szebbé tételéhez. Óvodák, iskolák, gyermekotthonok, közösségi terek szépültek meg az önkéntes projektekben.

hirdetés

Hétfőn a Fogd A Kezem Alapítványnál végeznek csiszolási, festési munkálatokat az önkéntesek, illetve főznek az alapítvány fiataljai számára, összesen tízen.

Kedden 25 E.ON-os segít a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület Pécs-Somogyi létesítményének újításában, bővítésében. A beltéri festési munkák mellett – ha az időjárás engedi – kültéri munkákat is elvégeznek: fa oszlopokat állítanak, karámot építenek majd.

Szerdán a Csilla Gondviselés Házában, a Máltai Szeretetszolgálat létesítményében szintén 25-en segítenek majd. Az önkéntesek többek között főzni fognak, 100 adag babgulyást készítenek el. Az elkészült ételt idősek és rászorulók között osztják ki a Szeretetszolgálat munkatársaival közösen.

Más önkéntesek a ház tornatermének kifestését vállalták, hogy a nappali intézmény fogyatékkal élő fiataljainak aktivitást biztosító tér állagát megőrizzék. A terem új karnisokat, függönyöket és új fényforrásokat is kap az akció keretében.

Egy csoport pedig kézműveskedni fog – a Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági vásárára készülve készítenek apró ajándéktárgyakat.

Hétfőn és kedden Komlón is dolgoznak majd az E.ON önkéntesei, szám szerint 23-an. A Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ Pulmonológia és Légzésrehabilitációs Osztály 20 kórtermének kifestését vállalták. A 23 önkéntes várhatóan két nap alatt végez majd a vállalt feladattal.

Az E.ON vállalatcsoport elkötelezett munkatársai önkéntes munkavégzésnek támogatásában, így az önkéntesek munkája mellett, a munkavégzéshez szükséges minden alapanyag és eszköz költségét is magára vállalta, mely meghaladja az egymillió forintot.