Diákok segítik a turistákat Pécsen

Közösségi szolgálatra jelentkező középiskolás diákok számára tartott képzést a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya június 7-én.

hirdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében megjelent 117 tanuló munkavédelmi és tűzvédelmi felkészítését Schanzl Ágnes, a Pécsi Rendőrkapitányság előadója, az alapszintű jogi és bűnügyi ismeretek oktatását Karsa Ivette rendőr százados, a Pécsi Rendőrkapitányság Központi Rendőrőrsének főnyomozója tartotta.

Dr. Böröcz Károly rendőr alezredes, a Pécsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetőjének a közlekedési ismeretekről szóló előadását követően bűn- és baleset-megelőzési rendezvényekről, programokról és egyéb nyári munkalehetőségekről kaptak tájékoztatást a szolgálatra jelentkező tanulók.

A nyári turisztikai szezonban a közösségi szolgálatot ellátó fiatalok a megyeszékhelyen kívül, több baranyai településen – rendőri és polgárőri felügyelet mellett – elsősorban felvilágosító tevékenységet végeznek. A diákok főként strandokon, bevásárlóközpontokban, parkolókban, valamint a turisták által kedvelt és látogatott közterületeken látják el feladataikat.

Az idegen nyelveket beszélő tanulók július 1-től augusztus 21-ig 13 óra és 18 óra között Pécsen, a Széchenyi térre kihelyezett „Tourist Police” pavilonban dolgoznak majd, ahol a városba látogató turistáknak nyújtanak segítséget.