Folytatódik a hálózatkorszerűsítés az Alsómalom utcában

Az E.ON után a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei dolgoznak július 5-étől az Alsómalom utcában Pécsen – augusztus végéig két párhuzamosan futó vezetéket cserélnek az ivóvízhálózaton. A kivitelezés előreláthatóan augusztus 18-ig tart – adta ki közleményében a Tettye Forrásház Zrt.

hirdetés

Több mint 250 méternyi új vízvezeték kerül a földbe az Alsómalom utca Batthyány – Somogyi Béla utcák közti szakaszán, ahol a vízellátás szempontjából kiemelt fontosságú, nagy átmérőjű fővezetéket és egy vele párhuzamosan futó ellátóvezetéket újít meg a szolgáltató.

A Batthyány utcai kereszteződéstől induló munkálat következtében az Árkád felé haladó két külső sávot a fenti szakaszon lezárják, a forgalom elől elzárt terület a munka haladásával fokozatosan változik. Az Alsómalom utcai buszmegállót (megfelelő biztonsági építménnyel) ideiglenesen a belső forgalmi sávba helyezik át. A közlekedés minden irányba biztosított, csak a Batthyány utcából nem lehet majd a bevásárlóközpont felé kikanyarodni.

A felújítás a 2017-ben megvalósuló közel egy milliárd forintos hálózatkorszerűsítési program része, jelenleg összesen hét helyen dolgoznak a Tettye szakemberei a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető vezetékek kiváltásán.