Folytatódik Pécsen a gázvezeték-rekonstrukció

Az E.ON tájékoztatása szerint szerdán újabb utcában indulnak gázvezeték-rekonstrukciós munkálatok Pécsen.

hirdetés

Április 27-én kezdődik a Bor utca – Koksz utcai középnyomású gázvezeték rekonstrukciója, a munkálatok várható befejezése október 31.

Az önkormányzat és az E.ON közös célkitűzése, hogy a fejlesztések megvalósítása során a város lakosságát a lehető legrövidebb ideig zavarja, ezért a beruházások ütemekre bontva valósulnak meg.

gázvezeték - g

Egy-egy vezetékszakasz cseréjét teljes burkolat-helyreállítás követi, ezt követően állnak neki a szakemberek egy újabb szakasz bontásának. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

A Bor és a Koksz utcákat érintő rekonstrukció (1507 méter) hat, egyenként kb. 30 napos ütemben valósul meg. A kivitelezés első ütemében a Bor utca Nagykozári út és a Vincellér utca által határolt szakaszán cserélik a középnyomású gázvezetékeket a szakemberek. A kivitelezés során a fél útpályán dolgoznak majd – először az egyik, majd a másik útfél lesz lezárva. A gépjármű forgalmat jelzőlámpa irányítja.

A beruházás II-VI. üteme a Bor utcában folytatólagosan, a déli irányból az északi irányba haladva történik, amely minden esetben a forgalom korlátozásával, valamint minden ütemben aszfalt burkolatú járda és út bontásával jár. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológiát alkalmazzák.

A munkálatok ideje alatt a földgáz-szolgáltatás biztosított lesz. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.