Forgalmirend-változás az Árkádnál!

Egy holnaptól érvényben lévő forgalmirend-változásra hívja fel a figyelmet az E.ON – forgalmas útszakaszon, az Árkád mellett kerül sor földmunkavégzéssel járó beavatkozásra a földgázhálózaton.

hirdetés

Az E.ON annak érdekében, hogy gázelosztó-hálózatának üzembiztonságát fenntartsa, az esetleges meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti vezetékhálózatát – e tervezett rekonstrukciók keretében számos beruházás valósult meg az elmúlt évek során Pécsett.

Emellett a vezetékek kontrollja is folyamatos: a szakemberek éves karbantartási terv alapján rendszeresen műszerrel vizsgálják a gázvezetékek állapotát annak érdekében, hogy a legkisebb kezdődő szivárgást is kiszűrjék.

Az ellenőrzéskor az Árkád áruház és a buszállomás között, a Nagy Lajos király útján jelzett a műszer: gázszivárgást talált a kisnyomású gázvezetékrendszeren. A javítást – a szükséges előkészületeket követően – csütörtök reggel kezdik meg a szakemberek.
A javítás elvégzéséhez szükség van a forgalmi rend átmeneti megváltoztatására – ennek előkészületei már zajlanak. Csütörtök reggeltől a Nagy Lajos király útjának az Árkád áruház melletti szakaszán szűkített sávokban halad majd a forgalom, a vásárcsarnok felé kanyarodó sáv egy részében pedig munkaárok lesz kialakítva. A munkaárkot követően a balra kanyarodás rövidített sávban biztosított.

Az útfelbontással járó munkálatok időtartama alatt gázszünet nem lesz, a szolgáltatás a megszokott módon vehető igénybe. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgázszolgáltatás az érintett három ingatlanban. Erről az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak.
Az átmeneti forgalmi rend előre láthatóan csütörtök estig lesz érvényben, 19-én péntek reggeltől várhatóan a szokott rend szerint lehet majd közlekedni az érintett szakaszon.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A burkolat helyreállítása átmenetileg betonburkolattal történik, majd amint tavasszal az időjárás lehetővé teszi, végleges aszfaltburkolat kerül az érintett szakaszra.