Gigamunkálatok a Diósi és a Magaslati úton

Hétfőn újabb gázvezeték rekonstrukciós munkálatok indulnak Pécs két pontján, a Diósi és a Magaslati úton. 

hirdetés

Az előre jelzetteknek megfelelően folytatódnak Pécsett az E.ON beruházásai. A munkák sorából kiemelkedik a Zólyom és az Alsómalom utca (a felüljáróra felvezető szakasz) egy részét érintő kisnyomású gázvezeték csere, ahol már zajlanak a munkálatok, melyek ütemterv szerint haladnak. Hétfőn két újabb nagyszabású gázvezeték rekonstrukciós beruházás indul.

Pécs és az E.ON közös célkitűzése, hogy a fejlesztések megvalósítása során a város lakosságát a lehető legrövidebb ideig zavarják, ezért a beruházás ütemekre bontva valósul meg. Egy-egy vezetékszakasz cseréjét a teljes burkolat helyreállítása követi, utána kezdenek neki a szakemberek egy újabb szakasz bontásának. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

Diósi út középnyomású gázvezeték rekonstrukció:

Kezdés: 2017.05.15.

Várható befejezés: 2017.08.06.

A rekonstrukció 3 ütemben valósul meg. Az első ütem az Engel János utca – Diósi út kereszteződéstől indul és a Mészkemence utcáig tart.

A kivitelezés ideje alatt az utcában a gépkocsi forgalom egyirányú lesz, mely a Mathiász J. utca felől az Engel J. utca irányába lesz kialakítva. Tábla jelzi majd az ideiglenes forgalmi rendet az arra közlekedők számára.

A rekonstrukció kettes üteme, várhatóan június második felétől a Mészkemence utca és a Zsolnay V. utca közti szakaszt érinti majd, mely ideje alatt a Mészkemence utca és a Bokor utca között teljes útzár lesz. A harmadik ütem a Zsolnay V. utca alatti csőbefűzés lesz, mely a gépkocsi forgalmat semmilyen formában nem akadályozza.

Magaslati út kisnyomású gázvezeték rekonstrukció:

Kezdés: 2017.05.15.

Várható befejezés: 2017.09.30.

A rekonstrukció 3 ütemben valósul meg. Az első ütem a Tettye tér és a Magaslati út 42. közötti szakaszt érinti. A Kiss József u. déli részén is lesz egy visszakötés, így ott is forgalomkorlátozásra lehet számítani.

A 2. ütem a Magaslati út 42. és a Szőlő u. keleti része közötti szakaszt érinti, várhatóan június végétől.

A 3/1. ütem a Szőlő u. keleti része és a Magaslati u. 12. közötti szakaszt érinti. A Szőlő utcai visszakötés miatt az utca elején forgalomkorlátozásra lehet számítani déli irányban.

A 3/2. ütem a Magaslati u. 10. és a Hunyadi u. közötti szakaszt érinti.

A teljes kivitelezésről elmondható, hogy a forgalom egy sávon váltakozó irányban tud haladni. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpák biztosítják majd.

A helyi járatos buszközlekedés a munkálatok ideje alatt is változatlanul biztosított lesz.

Mindkét esetben elmondható, hogy a munkálatok ideje alatt a földgáz-szolgáltatás biztosított lesz. Mindössze az egyes ütemek végén, egy napra szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólapon előzetes tájékoztatást kapnak majd.

Az E.ON az arra közlekedők fokozott figyelmét és megértését kéri. Munkatársaik a kivitelezés során arra fognak törekedni, hogy a forgalom zavartatását az elérhető legkisebbre, a valóban elkerülhetetlenre szorítsák.