Hamarosan kezdődnek a Kulturális Örökség Napjai

Idén szeptember 17-én és 18-án tartják meg országszerte a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű rendezvénysorozatot. Az eseményre várják mindazok jelentkezését, akik ingyenesen rendelkezésre bocsátják értékes ingatlanjaikat, hogy bemutassák azokat.

hirdetés

Ezerarcú műemlék címmel zajlik szeptember 17-én és 18-án az idei Kulturális Örökség Napjai programsorozata, amelynek keretében a 170 éve született Forster Gyulára, a Műemlékek Országos Bizottsága egykori elnökére emlékeznek.

A szervező Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ egyúttal – csatlakozva az Európai Unió 2016-os ajánlásához – kiemelten kezeli az „Örökség és közösség” témakörét, de nem feledkeznek meg az 1956. évi forradalom 60. évfordulójáról sem. Ráadásul tart még az I. világháború 100 éves évfordulója, figyelmet érdemelhet gróf Széchenyi István születésének 225., Rogerius mester, a tatárjárás krónikása halálának 750., Zrínyi Miklós hadvezér halálának 450. és Görgey Artúr honvédtábornok halálának 100. évfordulója is.

A szervezők várják mindazok jelentkezését, akik épületüket – ingyenesen – megnyitják az érdeklődők előtt. Jelentkezni augusztus 15-ig lehet, az ezt követő jelentkezések csak a honlapon lesznek láthatóak, a nyomtatott programfüzetbe nem kerülnek be.
Kapcsolat: oroksegnapok@forsterkozpont.hu; 06-1/202 6288, 134. mellék