Itt zajlanak áramhálózati munkák Pécsen

Az E.ON tájékoztatása szerint folyamatosan zajlottak az év során a gáz- és az áramhálózatot érintő beruházások – utóbbiakról azonban kevesebb szó esett, mivel az áramhálózatot érintő munkálatoknál jellemzően nem, vagy csak 1-2 napra válik szükségessé a forgalmi rend megváltoztatása a munkálatok elvégzéséhez. Így azok bár folyamatosan zajlottak, kevesebb figyelmet kaptak.

hirdetés

Szeptember 26-án kezdődött egy kisfeszültségű földkábel-fektetési munka, amelynek célja, hogy újonnan villamos energiát igénylő, illetve a korábbinál nagyobb energiamennyiséget felhasználó ügyfeleink ellátását is biztosítani tudják. A (most már volt) „magas háztól” a – régi nevén – Szliven áruházig húzódik az új kábel nyomvonala. A kisfeszültségű földkábel-fektetés nagyobb részben zöld területen halad, így a közlekedés szempontjából nincs hatása, azonban három nap erejéig a forgalmi rend változására kell számítaniuk az arra autózóknak. A kivitelezés során a szakemberek útátvágással keresztezik a Hungária utat és a Rókus utcát.

Október 6-án a Rókus utca elején (a volt Szliven keleti oldalán) lesz útfelvágás, e miatt szintén félpályás útlezárás. A munkálatok várható teljes befejezése – a burkolat helyreállításával, környezet rendezésével együtt október 15.

Október 8-án a Hungária utca 51-53. előtt lesz útfelvágás, emiatt szintén félpályás útlezárásra kerül sor ezen a napon

Fentiek mellett még két – az autós forgalom szempontjából kevésbé látványos beruház zajlik még a városban.

A Siklósi úti felüljáró alatti zöld területen cserélik a szakemberek a kisfeszültségű kábeleket és a közvilágítási kábelhálózatot. A Verseny utcától a Táncsics Mihály utcáig történik a kábelek cseréje, elsősorban zöld területen. Kisebb részen a gyalogjárda felbontására lesz szükség, illetve az Északmegyer dűlői utat keresztezi majd a munkavégzés. A munkálatok tervezett időtartama szeptember 26 – október 28.

A Magaslati útnak a Gergely utcai kereszteződéstől (egészen pontosan a közelben lévő transzformátortól) a Tettye térbe torkolló szakaszán a középfeszültségű földkábel cseréjére kerül sor. A munkavégzés a Magaslati úttal párhuzamosan, közterületen halad. Az autós forgalmat csak rövid időre korlátozza majd, amikor a nyomvonal keresztezi a Kiss József utcát és a házak bejáratait. A munkálatok tervezett időtartama október 5 – november 10.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a burkolat helyreállításáról és a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.