Kezdődik a platánfák permetezése

A BIOKOM Nonprofit Kft. közlése szerint a társaság megbízásából június 28-ától várhatóan július közepéig kerül sor Pécs teljes területén a közterületen lévő platánfák permetezésére.

hirdetés

A permetezés elsődlegesen csipkés poloska nevű kártevő ellen zajlik, de a permetszer összetétele egyéb rovarkártevők, illetve a platánokat károsító gombabetegségek (gnomonia és lisztharmat jellegűek) ellen is hatásos. A beavatkozás az éjjeli órákban történik, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A munkavégzés napjait az időjárás befolyásolja, így csapadékos vagy szeles idő esetén a permetezés elmaradhat.

A permetezés során felhasznált szerek:

Dimilin (rovarölő), Ridomil Gold Plus 42,5 WP (gombaölő), Topas 100 EC (gombaölő), Csöppmix (tápoldat) , Nonit (tapadásfokozó), Decis Mega (rovarölő), Mospilan 20 SG (rovarölő), Vektafid A (rovarölő), Thiovt Jet (gombaölő).

A felhasznált anyagok vízi szervezetekre fokozottan, méhekre mérsékelten veszélyesek, viszont emberekre, állatokra veszélyt nem jelentenek!

A munkaegészségügyi várakozási idő mindegyik szer esetében 0 nap, az élelmezés-egészségügyi várakozási idő tekintetében pedig 21 nap.

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenekhez éjszaka hozzászokhattunk.

Utcalista kedd éjjel:

platan1

Utcalista szerda éjjel:

platan2