Lezárult az Over the Lens fotópályázat

A PÉTÁV Kft. és a Breuer Marcell Doktori Iskola szervezésében meghirdetésre került „Over the Lens” című fotópályázatra több mint 80 alkotás érkezett be. A kiírók már számos alkalommal működtek együtt olyan nagysikerű pályázatok kapcsán (Kreatív panel; A Legjobb Panel; Gyermekek a panelben) melyek közös célja a házgyári technológiával készült épületekkel kapcsolatban felmerülő előítéletek árnyalása volt.

hirdetés

A pályázatra ezúttal a kiírók olyan fotókat, fotósorozatokat vártak, melyek az említett épületek ábrázolását a pécsi születésű Victor Vasarely által képviselt vizuális gondolkodással, illuzionista látásmóddal ötvözik.

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák beküldőinek járó díjakat a kiállítás megnyitójával egybekötött díjátadó keretében Vida János, a PÉTÁV Kft. ügyvezető igazgatója adta át november 3-án.

Az esemény a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. évfordulója és Victor Vasarely születésének 110. évfordulója alkalmából, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Építészeti Intézete által szervezett “Let’s meet Vasarely” című, nemzetközi hallgatói munkákból összeállított kiállítás megnyitójának keretében került megrendezésre.

A fődíjat Ruprech Judit Fel című munkája nyerte, második helyezett Komlós Attila Színes televíziók című fotósorozata lett, a harmadik díjat Lehel Anita nyerte Esés című fotójával.

1. Fel

Különdíjban részesült Jerszi Gabriella Kollégium, Borbás Renáta Negatív-Pozitív című képe és Biczó Zsolt alkotása.

A Let’s meet Vasarely kiállítás a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar aulájában tekinthető meg (Pécs, Boszorkány utca 2.).

A díjazott fotók és a fotópályázatra érkezett pályamunkák a ITT is megtekinthetők.

Íme pár alkotás, amit mi szemezgettünk:

01_Bagó Júlia_tv
02_Berki Barbara_Berki József_Négyszögletű kerek égbolt
03_Biczó Zsolt_Cím nélkül_1
03_Biczó Zsolt_Cím nélkül_3
10_Havasi_Gabor-Homage_á_Vasarely
13_Jerszi Gabriella_Kollegium
13_Jerszi Gabriella_NEVKO
15_Kiss Imre_Szigeti uti hazak
17_Komlós Attila_Színes televíziók_1
18_Kovács Zoltán_Cím nélkül_1
20_LehelAnita_Esés
20_LehelAnita_Kövek
28_Tóth Dorina_Kontrasztok_01