Nemre biztatják a női nemet

Újabb állomásához érkezett a Pécsi Rendőrkapitányság nők elleni erőszakkal foglalkozó programja, a „Női NEM – Válasz az erőszakra”.

hirdetés

A rendezvény ezúttal a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Fiatal Értelmiségi Klubjának szervezésében 2016. február 29-én 16 órától a Szenes Klubban várja az érdeklődőket.

Az előadáson Rózsavölgyi Péter, az NRG Online Média Tanácsadó Kft. ügyvezetője a „Városvédő – Kezedben a biztonságod” elnevezésű mobiltelefonos applikációról tart ismertetőt. Az alkalmazást bárki ingyenesen letöltheti okostelefonjára, és bármely helyzetben akár egy gombnyomással kérhet segítséget családtagjaitól, Pécsen a rendőrségtől is.

Dr. Vitális Ágnes c. r. alezredes a nők elleni erőszak formáiról, okairól, a megelőzés, védekezés lehetőségeiről és a segítségnyújtás módozatairól ad felvilágosítást, majd Obendorf Roland r. törzszászlós taktikai bemutatóját tekinthetik meg a résztvevők. A gyakorlati részben önként jelentkezők ki is próbálhatják a különböző fogásokat az előadó és az általa bevont segítők közreműködésével.