Nincs gáz: dolgoznak a Magaslati úton

Ez igen sokba fog kerülni...

Csaknem teljesen helyreállít a forgalmi rend a Magaslati úton, ott, ahol a hét elején egy rutinvizsgálat során gázszivárgást szűrtek ki az E.ON munkatársai. A hibaelhárítás érdekében az utcát szerdán le kellett zárni, egy 30-40 méteres vezetékszakaszt cseréltek ki a szakemberek. 

hirdetés

Varga Ivett, az E.ON Hungária Kft. sajtóreferense közölte, hogy a munkálatokkal a korábban jelzett, megadott ütemterv szerint tudtak haladni, így a gázvezetékek cseréje és üzembe helyezése csütörtökön befejeződött. A munkaárkok betemetése szintén megtörtént. Pénteken a talaj tömörítése és zúzott kővel való feltöltése zajlott, késő estétől pedig – sebességkorlátozás mellett – már használhatták az autósok az érintett útszakaszt.

A burkolat végleges helyreállítása ma, azaz szombaton betonozással, majd annak megkötését követően a jövő hét folyamán aszfaltozással folytatódik, és két ütemben zajlik majd az út két oldalán – így egy pályás lezárás mellett az autóforgalom folyamatosan biztosított lesz. Várhatóan jövő péntektől áll helyre teljesen a megszokott közlekedési rend.

Kiemelt képünk illusztráció