Új buszsáv segít a kertvárosiaknak

Pécsen, a Megyeri út – Melinda utcai körforgalom és a Vásártér közötti szakaszán (Uránváros irányába) buszsávot alakít ki a BIOKOM Nkft.

hirdetés

A buszsáv a középső kanyarodósáv szabad kapacitásának felhasználásával, felfestéssel jön létre. A buszsáv az 1-es, a 130-as és az 55-ös autóbuszok gyorsabb haladását teszi így lehetővé, mert reggelente és sok esetben napközben is több percre torlódnak fel az itt közlekedő járatok a megnövekedett gépjárműforgalom miatt.

Ezen buszsáv kialakításával a reggeli csúcsidő és a napközbeni időszak során közel 1000 utas számára tudják lerövidíteni a menetidőt a várható torlódások csökkentésével.

sáv
A középső kanyarodósávot nagyon kevesen használják, így külön kanyarodósáv nem kerül kialakításra. A középső sávban a személyautók Uránváros felé haladhatnak. A buszok pedig az út jobb szélén közlekedhetnek majd a saját sávjukban.

A személyautók a jelenlegi középső kanyarodósávon haladhatnak majd Uránváros irányába, addig a buszok ebben az irányban a jobb szélső sávon. A buszsávból a régi Kertváros felé biztosított a jobbra kanyarodás. Azok az autósok, akik korábban Uránváros irányából ezen a szakaszon kanyarodtak balra, ők a körforgalomban visszafordulva jobbra kanyarodva tudják elérni a kisebb utcákat.

A buszsáv kialakítása megkezdődött, várhatóan a jövő héten fejeződik be az időjárás függvényében.