A veszettség még most is támad!

Ebzárlatot rendeltek el Pécsen a rókák veszettség elleni immunizálásának időszakára október 9-től, péntektől egészen október 30-ig. A kutyákat, saját biztonságuk érdekében, ilyenkor csak megkötve illetve bezárva lehet tartani, sétáltatni pedig kizárólag pórázon szabad. 

hirdetés

Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya döntése értelmében a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet 8. § (5) bekezdése, valamint a zoonózisok elleni védekezés állat-egészségügyi feladatairól szóló 81/2002 (IX. 4.) FVM rendelet 2. § (1) bekezdése szerint, Pécs Város közigazgatási területén tartott állatokra azonnali végrehajtás mellett ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el a rókák veszettsége elleni immunizálásának időszakára, 2015. október 09. napjától október 30. napjáig.

Jelzett időszakban az ebeket megkötve, vagy zárva kell tartani és csak pórázon szabad közterületre vinni, valamint a város egész területén tilos bármilyen fajú állat legeltetése is.

Aki vakcinázott területen elhullott vadon élő vagy háziállatot talál, a tetemet hagyja érintetlenül és haladéktalanul értesítse a legközelebbi állatorvost, helyi önkormányzatot vagy a vadásztársaságot.”