Volt határőröket köszöntöttek Baranyában

A határőrség nyugdíjasai Szent László napján találkoztak Baranyában.

hirdetés

A Báthory-Bem Hagyományőrző Egyesület és az Emberi Méltóság Tanácsa kezdeményezésére hirdette meg a Miniszterelnökség a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a Szent László Emlékévet, amelyre tekintettel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. június 27-én Szent László napján köszöntötte nyugdíjasait.

A rendezvénynek ezúttal a nyugdíjasok kérésére a Siklósi Rendőrkapitányság Gyűdi úti épülete adott otthont, amelyben korábban a Siklósi Határrendészeti Kirendeltség működött. A résztvevőket a főkapitányság vezetése nevében elsőként dr. Ekkert József rendőr ezredes, gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte, majd Heresznyei Zsuzsanna rendőr ezredes, humánigazgatási szolgálatvezető tájékoztatta a megjelenteket a nyugdíjasokra, szolgálati járadékosokra vonatkozó fontosabb jogszabályi változásokról, az őket érintő egészségügyi ellátásról és az üdülési lehetőségek igénybevételéről. Dr. Harmati Béla rendőr ezredes, a Siklósi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, a megye déli határszakaszának védelmét ellátó rendőrkapitányság kollektívája még napjainkban is hűen őrzi a határőr hagyományokat. Dr. Váczi István rendőr ezredes a Komlói Rendőrkapitányság vezetője elsősorban nem rendőrként, hanem a komlói T20 Darts Club Egyesület nevében, a nyugdíjasok számára is hasznos szabadidős alternatívát jelentő darts sportág szabályairól beszélt.

A megye nyugdíjasai megemlékeztek a közelmúltban elhunyt munkatársakról, bajtársakról, ezzel is adózva emléküknek. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ebéddel vendégelte meg a nyugdíjasokat, akik jó hangulatban hosszú órákat töltöttek el együtt.