„Lifttel” érkezik a Mecsek a MÜPÁ-ba

Kortárs néptánc címmel rendeznek színházi estet a Művészetek Palotájában november 12-én. A néptáncművészet újszerű, rendhagyó irányzatainak bemutatóján a pécsi Mecsek Táncegyüttes is színpadra lép.

hirdetés

Bognár József „Lift” című kamaradarabja a tavalyi esztendőben, a Zalai Kamaratánc Fesztiválon mutatkozott be a közönség és a szakma előtt, a Mecsek előadásában. Az abszurd táncos liftjelenet sikerét a koreográfiai II. díj és a táncosok alakítását jutalmazó együttesi nívódíj tanúsítja. A produkció ezúttal a Nemzeti Táncszínházban, azaz a MÜPA Fesztivál Színházában is próbára teheti a közönségben ülők rekeszizmait, hiszen a Kortárs néptánc című antológia szerkesztői beválogatták a műsoron szereplő kilenc alkotás sorába.

Az esten – az elmúlt két esztendő legkiválóbb kortárs szemléletű néptánc-koreográfiáinak előadójaként – fellép a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes, az Idéző Kamara Táncszínház, a Budapest Tánciskola csapata, valamint a Szentendre, a Lippentő, a Nyírség, a Bihari, a Mecsek és a Hajdú Táncegyüttes.

Bognár alkotásaival a Mecsek rendszeres résztvevője az egy-kétévente megrendezett táncszínházi bemutatónak – az elmúlt néhány esztendőben a Tóték tánca, a Szorító és az Életem filmje is meghívást kapott a programba. A pécsi közönség hamarosan valamennyi produkciót megtekintheti, a „Táncos történetek” című est negyedik előadásán (november 25., Pécsi Harmadik Színház).