„Maga iránt és maga ellen beszél” – könyvbemutató

Október 5-én, szerdán este fél hétkor a Művészetek és Irodalom Házában Parti Nagy Lajos író mutatja be nemrég megjelent, „Az étkezés ártalmasságáról” című regényét.

hirdetés

Az író legújabb könyve egy abszurd helyzetben keletkezett monológ. Fibinger, a meglehetősen testes ügynök egy fogyasztószert szeretne eladni az apró falu lakosságának. Az értékesítést megnehezíti hatalmas termete, amely annak ellenére ilyen, hogy beszéde folyamán rengeteget fogyaszt a fogyasztószerből.

„Érdekelt a figura, az adott tárgy, s a helyzet maga” – mondta el munkatársunknak a mű kapcsán Parti Nagy Lajos. – „Előttem volt az az abszurd helyzet, amikor valaki maga iránt, s közben maga ellen beszél.” Az író rengeteg pozitív olvasói visszajelzést kapott könyve kapcsán. „Bár a mű rétegirodalmi darab, eddig igen sok példány kelt el” – tette hozzá.

A beszélgetésen bárki részt vehet, aki érdeklődik az irodalom iránt. „Nem hiszem, hogy csak az étkezéssel foglalkozó szakemberek, dietetikusok jönnének el szívesen – mondta viccesen az író –, így a beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk.”

Lapunk azon kérdésére, miszerint mi szerepel további terveiben, Parti Nagy Lajos így nyilatkozott: „Az ősz folyamán színházi munkálatok várnak rám, emellett pedig ismét kiadják a Szódalovaglás című kötetet, amely először a kilencvenes évek elején látott napvilágot. Ezen felül ősszel jelenik meg a verseimet feldolgozó album, amelyhez Presser Gábor készítette a zenét, s olyan művészek keltik életre a verseket, mint Falusi Mariann vagy a Csík zenekar tagjai.”

Czimermann Zsuzsanna írása.