10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKoncert11 megyében 120 meglepetéskoncerttel ajándékozzák meg a zenebarátokat

11 megyében 120 meglepetéskoncerttel ajándékozzák meg a zenebarátokat

Április 22-től 11 megyében, több mint 120 meglepetéskoncerttel ajándékozza meg a Filharmónia Magyarország a zeneszeretőket, közel hozza a zenét az otthonokba is, az ablakok alá, de online is naponta frissülő zenei érdekességekkel készül – olvasható a Filharmónia Magyarország közleményében.

Bár sajnos a járványhelyzet miatt az ország legjelentősebb klasszikus zenei koncertszervezőjének is bizonytalan ideig el kellett halasztani koncertjeit, most otthonainkban is hallgathatjuk a klasszikusokat online – derül ki a közleményből.

A Filharmónia Magyarország Facebook-oldalán naponta sok-sok érdekességet találhatunk, például videókat, és hangfelvételeket a felejthetetlen koncertekről. Sőt hetente egy gyerekkoncert is felkerül az online felületekre, amit az énektanárok akár a digitális oktatásban is használhatnak.

A zenebarátoknak hangszerbemutatóval, zenei ajánlókkal és kvízzel is kedveskednek.

Mint írják, a Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a zene világnapján indult útjára a Térzene program, melynek célja, hogy minél több emberhez elérjen a klasszikus zene varázsa. Az emberek az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, házak kertjeiből lehetnek most részesei a zenei élménynek.

Az elkövetkezendő hetekben több mint 120 meglepetéskoncertet hallhatunk 11 megyében a Filharmónia Magyarország szervezésében.

További részletek: terzene.hufilharmonia.hu 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő