A 25 éves Anima Sound System Pécsett

Közeledik a hideg, de most még tedd a napfényt be a számba! Az idén 25 éves Anima Sound System az E78 koncertteremben ünnepel november 10-én!  Még a szokottnál is látványosabb vizuális effektekkel, a legnagyobb Anima-slágerekkel, sok-sok stíluskalandozással és az elektronikus tánczene legjavával készül a banda!

A számos szakmai elismeréssel (VIVA Comet-életműdíj, Arany Zsiráf- és Fonogram-díjakkal) kitüntetett, idén 25 éves Anima Sound System az elmúlt évtizedek legfontosabb hazai elektronikus tánczenei alakulata. Az Európa majd minden fővárosában koncertező formáció talán legnagyobb erőssége a táncoltatás, a forró hangulatú koncertek és a művészi bátorság – az, hogy időről-időre képes megújulni. Az állandóan változó stílusú Anima élő produkciójának különlegességét elsősorban a játékosság, a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és triphop, hagyományos dalok és zenei kísérletek, erdélyi magyar népzene és rengeteg rádiós- , illetve milliós nézettségű klipsláger. Az évek során olyan világsztárokkal dolgoztak együtt, mint az Asian Dub Foundation, a Dee-Phazz, Terry Lee Brown Jr, JC 001 vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone.

A zenekar a régi slágerek mellett az aktualitásokra is nagy hangsúlyt fektet. Idén nem kevesebb, mint 5 albummal készülnek: a 20 éves ’68 című dalukból készült 20 remixet tartalmazó dupla-albummal, a kísérletezős elektronikával és techno-val megspékelt Stockhausen Syndrome, valamint a sokkal gospelesebb, finomabb, inkább spirituálisabb vonalú, de táncolós lemez lesz a Jerusalem My Love. Az utóbbin vendégzenél a világhírű Heidi Vogel is a Cinematic Orchestra-ból. Végül érkezik idén egy Bob Dylan-feldolgozás-albumuk, amelynek az előfutára egy februári klip Telma Lincolnnal, miközben a hazai popzenei élvonal jelesei (Presser Gábor, Irie Maffia, Supernem, Margaret Island, Fran Palermo, Ivan és a Parazol, Subtones feat Jónás Vera, Odett, Müller Péter Sziámi és sokan mások) egy különleges feldolgozásalbummal tisztelegnek az idén 25 éves és hiperaktív Anima Sound System előtt.

Jegy és részletek: ITT

(x)

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés