10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZóna3 séta, ahol feltárulnak Pécs titkai

3 séta, ahol feltárulnak Pécs titkai

A tükék biztosan hallottak már az eozinról, de miért olyan híres és különleges ez a máz? Milyen rejtélyek övezik a misztikus Zsolnay Mauzóleumot? Ezek is kiderülnek a Zsolnay Negyed állandó idegenvezetésein, melyek októberben 3 tematikával jelentkeznek rendszeresen.

A Zsolnay Mauzóleum titkai

A világhírű kerámiáiról ismert Zsolnay család nyughelye, a díszes Zsolnay Mauzóleum misztikus pompája sokak fantáziáját megragadja. A Zsolnay Kulturális Negyed szomszédságában álló látnivalót a „pécsi Pantheon”-nak is nevezik. Számos legenda övezi, amelyekbe szakképzett idegenvezetők avatják be a résztvevőket.

Időpont: szombatonként 13 órakor

Indulás: a Zsolnay Infopont és Shoptól (Kézműves Boltok Utcája), jegyvásárlásra itt is van lehetőség

Az eozin nyomában

Ismerd meg élőben, hogyan készülnek a híres eozintermékek a Zsolnay Látványmanufaktúrában! Egy üvegfalon át megismerheted a nagy múltú Zsolnay Porcelánmanufaktúra nyersgyártási és festészeti folyamatait, miközben az eozin titkait is bemutatja az idegenvezető. Emellett a séta során megcsodálhatod az emelkedett hangulatú Apostolos terem különleges kerámiaképeit is!

Időpont: minden szombaton és vasárnap 14.30-kor

Indulás: a Zsolnay Infopont és Shoptól (Kézműves Boltok Utcája), jegyvásárlásra itt is van lehetőség

Felfedező séta a Zsolnay Aranykora – Gyugyi gyűjteményben

A több mint 700 műtárgyat felvonultató kiállítás a világ egyik legjelentősebb Zsolnay-kollekciója. A tárlat valódi ékszerdoboz, nem is csoda, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed legnépszerűbb látnivalója. Az idegenvezető nemcsak a lenyűgöző műtárgyakról, hanem a hozzájuk kötődő izgalmas történetekről is mesél.

Időpont: minden szombaton és vasárnap 11 órakor

Indulás: A Zsolnay Negyed Látogatóközpontjából, jegyvásárlásra itt is van lehetőség.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő