Hirdetés

A Szamárfül Fesztivál idén augusztus 17–19. között várja a családokat a Zsolnay Kulturális Negyedben. Bőséggel lehet válogatni a 120 ingyenes programból, de mi most 3 olyan különlegességet mutatunk, ami bizonyára eddig soha nem tapasztalt, teljesen új élményt kínál a gyerekeknek!

Színésztanoncoknak: A „SZÍNJÁTÉK-AUTOMATA” avagy „Színészdiploma 5 perc alatt”

A gyerekek egy interaktív szerencsekerék segítségével kellékeket kapnak, és eldől, hogy milyen feladat vár rájuk a különleges sátorban. Ez tulajdonképpen egy green box, ahol teljesíti feladatát a színész tanonc: ez lehet egy klasszikus, ismert meserészlet, vagy híres jelenet rajzfilmekből, de akár vers vagy dal előadása. A kinti közönség egy felfüggesztett LCD-képernyőn „követi” a szereplő előadását, aki a technika segítségével különböző hátterek előtt játssza el kisorsolt szerepét. Végül oklevelet kap arról, hogy sikeres színész-vizsgát tett.

Tudománykedvelőknek: Szamárfüles STEAM-játszótér az ÉlményMűhellyel

A különleges szépségű Warka víztornyokat Arturo Vittori olasz építész mutatta be a Velencei Biennálén, azóta Etiópiában használják őket ivóvíz kondenzálására. Az ÉlményMűhely óriás 4D-frame készletének segítségével elkészítjük a torony 650 centiméter magas modelljét dr. Fenyvesi Kristóffal (Jyväskyläi Egyetem, Finnország), a Nemzetközi ÉlményMűhely Matematikai- Művészeti Mozgalom vezetőjével.

Újságírópalántáknak: Szerkesszük együtt a Csodaceruzát!

A Csodaceruza folyóirat 17 éve működik kortárs írók és illusztrátorok részvételével. A lap célkitűzése a minőségi gyermekirodalom eljuttatása a gyerekekhez. A foglalkozás keretében a gyerekek maguk is részt vehetnek az újságkészítésben, ez a lapszám róluk szól. A Megállóban találkozhatnak a stábbal és a folyóirattal.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét