Edvard Grieg Holberg-szvitje és g-moll vonósnégyese, valamint Maurice Ravel G-dúr zongoraversenye csendül fel a Pannon Filharmonikusok (PFZ) Pannonicum-sorozatának május 5-i, a pécsi Kodály Központban sorra kerülő záró koncertjén.

A hangverseny a népszerű Holberg-szvittel kezdődik, amelyet Ravel G-dúr zongoraversenye követ a kitűnő horvát zongoraművésznek, Dejan Lazicnak köszönhetően – olvasható a zenekarnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában. Hozzátették, az Amszterdamban élő, Sao Paulótól Tokióig nagy sikerrel koncertező és eddig több mint félszáz lemezt készítő művész ezzel egy olyan mű előadására vállalkozik, amelyet szerzője magának írt, de túl nehéznek bizonyult a számára.

A PFZ szólt arról is, hogy Grieg g-moll vonósnégyese különleges élményt ígér, azt ugyanis a zenekar állandó karmestere, Vass András átiratában, szimfonikus zenekari változatban hallhatja a közönség a koncert második felében.

A Pannonicum-bérlet tematikus, zártkörű klubestekkel és kulináris kalandozásokkal bővül a következő évadban, erről bővebb információ a zenekar honlapján olvasható – írta a Pannon Filharmonikusok zenekar.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés