A 30Y is fellép a Szegedi Ifjúsági Napokon

A bérleteseknek már kedden, egyébként szerdán kezdődik és vasárnap hajnalig tart a fesztiválszezon hagyományos záróeseménye, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN).

A legnagyobb múltú hazai fesztiválon – az első bulit ezen a néven 1968-ban rendezték – a nemzetközi sztárok – a Scooter, a Sugababes vagy a Rasmus – mellett a hazai zenei élet kedvencei is fellépnek a pécsi 30Y-tól a Zagarig. Változatlan a rendezvény “zöld” szemlélete: idén is visszaváltható poharakba csapolják a sört, újdonságként azonban a koktélokat, fröccsöket és a minőségi borokat is így szolgálják föl. Tavaly 2007-hez képest 30 százalékkal sikerült csökkenteni a fesztiválon keletkező hulladék mennyiségét, az idei cél az 50 százalék.

A látogatók biztonságára naponta 300 biztonsági őr ügyel, a légtérben egy helikopter, továbbá a vízen két motorcsónak és rendőrségi hajó teljesít szolgálatot. A vendégek egészségére egy műszakban délelőtt két orvos, négy ápoló, este hat orvos és nyolc szakápoló vigyáz, a rendezvény nyitásától zárásig egy rohamkocsi és egy eset terepjáró ad ügyeletet.

A partfürdő területén 140 mobil és 50 állandó vécé, ezenkívül 5 kerekesszékes látogatók számára felállított speciális illemhely szolgálja a kényelmet, s összesen száz tusoló áll a vendégek rendelkezésére. A fesztiválozókat – akik négy szektorban összesen 12 ezer négyzetméteren helyezhetik el sátraikat – 45 vendéglátóegység várja.

Új helyszínek idén egyebek mellett az 1500 fülhallgató segítségével élvezhető silent disco és a délelőttönként a városban irodalmi kocsmatúrát is indító Somogyi-könyvtár busza. A rendezvény teljes költségvetése 220-230 millió forint, ennek 40 százaléka folyik be a szponzoroktól, mintegy fele a jegyárbevétel, 10-12 százalék pedig a vendéglátósoktól, árusoktól beszedett bérleti díj.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

Comments are closed.