5 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaA boldog élet kezdetén

A boldog élet kezdetén

Rohanó világunkban egyre fontosabbá válik a kiegyensúlyozottság, főleg a gyermekek szempotjából. Ehhez nyújt segítséget az „I. Pécsi Életmód Napok”: a bemutatók csütörtök és szombat között reggel tíztől délután hatig várja az érdeklődőket az Ifjúsági Házban, a REGIO Üzletházban, s az Árkád színpadán.

A rendezvény elsődleges célja az egészséges, boldog élet kezdetéhez és folytatásához kellő ismeretek átadása. Az előadások során a felnőttek sokat megtudhatnak a család lényegéről, problémák megoldásairól, valamint egy család lehetőségeiről a mai társadalomban. A kicsik számára rengetek fejlesztő játék áll rendelkezésre, a koncertek és bemutatók pedig minden korosztálynak remek kipacsolódást nyújtanak.

Csütörtök reggel tízkor dr. Kellermayer Miklós megnyitójával kezdődnek a programok, az első napon a babák kapják a legnagyobb figyelmet. A látogató sok érdekességet megtudhat a babavárásról és a várandós szülő egészségéről. Külön kiemelik a helyes táplálkozást, a szülésre való testi – lelki felkészülést, valamint a szülési lehetőségeket Pécsett. Bader György egy igen aktuális pszichológiai témáról, a „családfellállításról” mond beszédet. A délutáni fellépések között egy érdekes produkció található, a legkisebbeknek szóló táncbemutató és -iskola.

Pénteken az óvodás korosztállyal kapcsolatos előadások várják az érdeklődőket. A megfelelő nevelésről, beilleszkedésről, s az egészséges étrendre szoktatásról is. Emellett a tanácstalan szülők hasznos tanácsokat kaphatnak a szabadidős foglalkozásokról is, hogy később a megfelelőt választhassák ki csemetéiknek. Tarczai Ibolya a kicsik művészeti neveléséről beszél majd, a gyerekeket Sabján Eszter játékos angol nyelvű foglalkozással várja. Délután a Misina Táncegyesület különleges tagozata, a Belvárosi Óvoda néptáncosai lépnek színpadra.

A szombati napon elsősorban a mozgásról, a gyógyításról, s a pszichológiáról lesz szó. A mozgásterápiáról beszél majd Kiss Eszter, Fáskerti Gábor pedig választ ad a kérdésre: a sport kiválasztása véletlennek köszönhető – e, vagy tudatos döntésről van szó. Dobos Anna tolmácsolásában az életről, amelyet „csak élni kell”, míg Iveszicsné Varga Tünde a „babaelsőegélyről” tart előadást.

Délelőtt shotokan karate – bemutató látható lesz a színpadon, délután az I. Pécsi Életmód Napokat záró táncok mellett színdarabok részleteit is bemutatják az ifjú tehetségek.

A felsoroltakon felül még számtalan program és foglalkozás közül választhatnak kicsik és nagyok. A szervezők hagyományteremtő jelleggel hívták életre ezt a rendezvényt, szeretnének jövő tavasszal is lehetőséget biztosítani a kellemes és hasznos időtöltésre.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő