6 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapKultZónaÚjabb őrület lesz Pécsen

Újabb őrület lesz Pécsen

Pécs mediterrán utcáit jókedvű dallamok töltik meg a A Zsolnay Fényfesztivál alatt, június 1-3. között. Felsorolni sem könnyű, ki mindenki lesz itt a közönség szórakoztatására.

A Brooklyn Gypsies egy ízig-vérig New York-i zenekar, a nyüzsgő város felvillanyozó sokszínűségének hiteles képviselői.

A Barcelonából származó, de jelenleg Berlinben élő Marcos Andreu-Gasol egy olyan zenei utazásra invitál a mély rezgésű hangok világába, ahol a didgeridoo és a dobok lesznek az űrhajóid, és Senor Marküsen a pilótád, ő szólaltatja meg az összes hangszert, mint egy egyszemélyes zenekar.

4_Senor Marküsen at Ferrara Buskers by Piero Mancini-1 (1)

A Balcony Players egy energikus utazó cigány/klezmer zenekar, melynek tagjai arra büszkék, hogy bárhol járjanak is a világon, mindig megtáncoltatják és vidámmá teszik a közönséget. A 13 tagú Fantomatik Orchesrea 15 évvel ezelőtt az első olyan olasz zenekar volt, amely az amerikai típusú rezes utcazenélés újjáéledő trendjéhez csatlakozott.

Ami a magyarokat illeti: jön a Hollóének Hungarica régizene együttes, a Hot Jazz Band 1945 után az első magyar jazz-zenekar, amely felvállalta a két háború közti népszerű magyar dallamok, jazz-melódiák repertoárra tűzését, és említeni kell a Kerekes Bandet,  az utóbbi évek egyik legütősebb világzenei bandáját.

16 (1)
Örömteli utcazene a világ megannyi tájáról
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő