A Bűn és bűnhődés a pécsi teátrum nagyszínpadán

Fotó: pnsz.hu

Ismét premierre készül a Pécsi Nemzeti Színház: március 5-én Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij világhírű Bűn és bűnhődés című művét mutatja be a társulat, mely az emberi lélek bonyolultságát, mélységeit és ellentmondásait ábrázolja. Érdemes megnézni a pécsi színház tolmácsolásában!

A mű rendezője és a színpadi szöveg írója, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Zsótér Sándor először dolgozik a Pécsi Nemzeti Színházban, nagy várakozással tekint a nagyszínházi premier elé. Nem pusztán a komoly Dosztojevszkij-darab miatt, hanem azért is, mert bár először rendezi a pécsi társulatot, a korábbi években a POSZT-on több díjazott rendezése sok pécsi színházbarát számára meghatározó élmény volt.

A Bűn és bűnhődés, egy brutális gyilkosság és az azt követő nyomozás története.

Van-e olyan élethelyzet, amelyben az emberölés megoldás lehet? A válasz hiába a nyilvánvaló nem, Raszkolnyikov elköveti a bűntettet, melyet ha meg nem is bán, a tettét követő sok lázálom, hallucináció lesz az ő büntetése. Vajon eljut-e a bűnhődésig?

– olvasható a PNSZ ajánlójában.

A közönség két fontos vendéget láthat az előadásban a pécsi társulat kiválóságai mellett: Lelkes Botondot, az SZFE színművész szakos egyetemi hallgatóját Raszkolnyikov szerepében, és a Katona József Színházból, majd a Krétakör Társulatból, később a Nemzeti Színházból emlékezetes alakításai és rendezései révén jól ismert Jászai Mari-díjas Rába Rolandot Szvidrigajlov és Porfirij szerepében. A díszlet Ambrus Mária Jászai Mari-díjas tervező munkája, a jelmezeket pedig a szintén Jászai Mari-díjas Benedek Mari tervezte.

További részletek a műről itt olvashatók.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés