8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapArtA Csipkerózsikát mutatja be a Pécsi Balett a rangos táncfesztiválon

A Csipkerózsikát mutatja be a Pécsi Balett a rangos táncfesztiválon

Bemutatókkal, különleges produkciókkal immár 20. alkalommal rendezik meg a Budapest Táncfesztivált február 27. és március 11. között a Nemzeti Táncszínházban és a Müpában. A rangos fesztiválon a Pécsi Balett előadásában egy igazi klasszikust, a Csipkerózsikát láthatják a táncrajongók.

A Budapest Táncfesztivál remek kedvcsináló összefoglalót osztott meg a Pécsi Balett Csipkerózsikájáról:

„Elképesztően színes látványvilág, bájos és humoros karakterek elevenítik meg Csipkerózsika klasszikus történetét a Pécsi Balett előadásában, mely csodás családi programot ígér. Felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt garantált a tartalmas szórakozás, igényes kikapcsolódás.

A Csipkerózsika balett történetében a hercegkisasszony egy gonosz tündér átka miatt megszúrja az ujját, százéves álomba szenderül, és vele az egész királyi udvar. Sokan próbálják megközelíteni a sűrű erdővel benőtt kastélyt, de hiába próbálkoznak a bolond, kétbalkezes kérők. Csak az a herceg jut át rajta, aki a száz év leteltével csókjával felébreszti Csipkerózsikát.

Csajkovszkij gyönyörű zenéjével, Bozsik Yvette nagyszerű koreográfiájával, Cziegler Balázs látványos díszletével, Berzsenyi Krisztina jelmezeivel várják a gyerekközönséget a Pécsi Balett táncművészei, akik ismét megmutatják sokrétű tehetségüket, a táncban rejlő humor varázsát.”

Az 50 perces előadást március 7-én 11 órától és 15 órától láthatja a közönség a budapesti Nemzeti Táncszínház nagytermében.

További részletekért kattints ide.

A képek forrása: Portrait Maffia/Pécsi Balett

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő