A fények városában a szombati nap is izgalmas lesz!

Budapest, 2017. március 21. A magyar fejlesztésû, programozható, LED-es ElmoStix zsonglõreszköz bemutatója a Zsolnay Fényfesztiválról tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2017. március 21-én. Több mint 10 ezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre Pécs belvárosában a 2. Zsolnay Fényfesztivál fényfestõ csapatai június 30. és július 2. között. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Pénteken elindult a pécsiek egyik legnagyobb kedvence, a Zsolnay Fényfesztivál, ahol az egész város fénybe borult. Szombaton sem áll meg az élet, továbbra is jobbnál jobb programok várják az érdeklődőket. 

A Sétatéren Elekes Ányos: Bőröndmesék című darabja egy kis varázslattal, bűvészkedéssel és tánccal délelőtt tíz órától nyit. Az olasz Fantomatik Orchestra fúvósbandája 17.30-tól lép fel, este hattól pedig saját fényjelmezt lehet alkotni a Fénybütykölde programján kilenc óráig. A Pat Thomas & Kwashibu Area Band együttese egyenesen Ghánából érkezik este hét órától. 20.30-tól Lajkó Félix & Óperentzia előadása jön, ami kicsit elektronikus, kicsit akusztikus is egyben. Este tíztől a Zsolnay Light Art nemzetközi mapping versenye lesz, ahol tíz alkotás száll szembe egymással a végső győzelemért.

A Széchenyi téren a spanyol Circ Bover – Vincles cirkuszművészete este hattól, fél nyolctól a szintén spanyol Maintomano: Ekilibuá jön humorral és zsonglőrmutatványokkal. A Freak Fusion Cabaret sötét humorával együtt a vándorcirkuszok misztikus világát hozza el este kilenctől, 23.30-tól pedig a Csángálló előadása érkezik egy kis improvizációval fűszerezve.

A Művészetek és Irodalom házában délelőtt tíztől hatig Melegh Andrea selyemfestő kiállítása, a Fénycsapda látogatható. 14.30-tól a Varázsóra: varázsoljunk fénnyel című érdekes program veszi kezdetét, négytől Lenthár Balázs kocsmatrubadúr jön blues és rock’n’roll sanzonjaival. Öt órától Pethő Szabolcs & Szénási Máthé Nándor akusztikus koncertje lesz megtekinthető. A Méhkas Diafestő Workshop este hattól kilencig lesz, ahol az érdeklődők olyat alkothatnak, amit sötétedéskor ki is vetítenek.

A Jókai téren este héttől a Kajárpéci Vízirevü: Hány Istók, a Láp fia előadása lesz, 20.30-tól pedig egy kis stand-up comedy és újcirkuszi bohóc karakterének keveredését adja a Goldie Street Show. A Tűzmadarak: Fireflow előadása este tíztől, a Fatou Gozlan & Duo Barbar műsora 23.30-tól lesz. Kora este a Sienta La Cabeza hajszobrász show nyit hattól, a katalánok társulata nyolcig készít varázslatos hajkölteményeket a vállalkozó kedvűeknek. Jam: El Métre, a spanyol bohóc este nyolctól bizonyítja tehetségét a pécsieknek. A japán világzene utazó nagykövetei, a Matsumoto Zoku együttese 21.30-tól ad elő, aztán egy kis tudásfelmérő következik 23.30-tól a Kettő – Back-Sárközy pódiummal.

A Múzeumigazgatóság udvarán az Inspirál Zsonglőr és Cirkuszi Játszóház programjain mindhárom nap, így szombaton is kipróbálható egy kis yo-yo, buzogány, ördögbot és még több zsonglőreszköz is. A Martyn Múzeum udvarán délután három órától Papír Panír Imagináriumban ismerkedhetnek meg a gyerekek a fény szabályszerűségével és szabálytalanságával egy elvarázsolt fénylaboratóriumban. Négytől Elek Ányos bőröndmeséi itt is feltűnnek, akárcsak a Sétatéren. Éjféltől a pécsi Daidai csapata lesz felelős a hangulatért.

A Vasarely Múzeumban este tizenegytől A világgá ment ház című történetet adják elő a Pécs-Somogyi iskola diákjai. A Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtárának udvarán kettőtől-nyolcig Stoptrükk filmes foglalkozás lesz, ahol az animációkészítés rejtelmeibe lehet bepillantani. A Belvárosi Könyvtár udvarán egész napos a könyvvásár, napközben a Nappaliban a Good Times Charity adja a bulit, a Szabadkikötőben pedig Laboda foglalkozások lesznek. Szintén a Belvárosi Könyvtár ad otthont este tizenegytől a modern költészetnek is nevezett Slam Poetry-nak, 23.30-tól a Blablabaal érdekes előadása tekinthető meg.

A Nappaliban éjjel is van buli, a Mélypécs nevű sorozaton a legjobb dj-k közül válogathatunk éjféltől. A Szabadkikötőben öttől szakmai beszélgetés lesz a Fény Útjának alkotóival és a Fényfesztivál szakmai résztvevőivel, éjféltől a Techno Műhely invitál audiovizuális utazásra.

Az idő még közbe szólhat: pénteken a Fabók Mancsi bábszínháza maradt el, az időjárás miatt tehát szombaton is lehetnek változások.

Részletes információkért KLIKK!

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés