A természettudományok szépségére hívja fel a figyelmet a fizika mindenkié című országos rendezvény, amihez a Zsolnay-negyed állandó programja, a Varázsóra is csatlakozik április 21-én. Tanulj és szórakozz velünk!

Negyedik alkalommal rendezik meg hazákban a fizika mindenkié című programot, amivel azt szeretnék megmutatni, hogy a fizika sokszínű, érdekes, kézzelfogható és nélkülözhetetlen tudomány. A cél, hogy „minél több helyen, minél többen, minél jobban és egyre jobban fizikázzanak”!

A programhoz a látványos fizikai kísérleteket kínáló Varázsórával csatlakozik a Zsolnay Kulturális Negyed. Április 21-én 14.30-kor a Magas hangok, alacsony hőmérsékletek című Varázsóra alkalmával hangokkal és folyékony nitrogénnel kísérletezhetnek a résztvevők a Látogatóközpont 24-es termében. A program hétéves kortól javasolt mindenkinek, aki játékos formában, látványos kísérletek segítségével szeretné bővíteni természettudományos ismereteit.

Aki nem szeretne addig várni, az április 18-án 19 órakor látogasson el az Egy kis esti fizika programsorozat következő előadására. A Művészetek és Irodalom Házában dr. Horváth Ákos arról fog beszélni, hogy mi van a proton belsejében.

(x)

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés