A hazai irodalom fővárosa lesz Pécs!

Első alkalommal rendezi meg a Csorba Győző Könyvtár a PécsLIT Fesztivált szeptember 14. és 19. között, mely 7 helyszínen több mint 60 programmal várja majd az olvasás, a könyvek, illetve a megzenésített versek szerelmeseit.

A hagyományteremtő céllal megrendezett őszi programsorozat a város irodalmi tradícióit erősítené ott, ahol korábban Weöres Sándor, Csorba Győző és Bertók László élt és alkotott, és ahol már több mint hat évtizede működik a Jelenkor folyóirat, amely jelenleg is meghatározó szereplője a hazai kortárs irodalmi közegnek – olvasható a Csorba Győző Könyvtár beharangozójában.

Mint írják, a 6 nap során Pécsre látogat többek közt Kukorelly Endre, Parti Nagy Lajos, Nyáry Krisztián, Závada Péter, Kiss Tibor Noé, Simon Márton, Tóth Krisztina, Bősze Ádám, Grecsó Krisztián, Szélkiáltó, Péterfy Bori, Tolnai Ottó, Dés László.

7 helyszín, több mint 60 program

A rendezvény minden korosztályt megszólít: délelőttönként óvodásoknak, iskolásoknak szóló programok, kora délután középiskolásoknak szóló rendhagyó irodalomórák várják az érdeklődőket.

Késő délután elsőkötetes szerzőkkel, népszerű hazai és külföldi írókkal való beszélgetésekre és irodalmi évfordulós írókról, költőkről szóló előadásokra invitálnak mindenkit.

A PROGRAMOKAT SZÍNHÁZI ELŐADÁS ÉS ZENÉS IRODALMI ESTEK, VALAMINT IRODALMI SÉTÁK IS SZÍNESÍTIK MAJD.

Az Apád előtt ne vetkőzz című darabot a Pécsi Harmadik Színházban láthatjuk szeptember 16-án, 19 órai kezdettel. Játsszák: Péterfy Bori, Pataki Ferenc

A Hild udvarban megnyílnak a pécsi könyvesboltok standjai, ahol a rendezvényre érkező szerzők köteteit is megvásárolhatjuk.

Könyvekkel roskadozó standok lepik el az udvart!

A fesztivál utolsó napján a Csorba Győző Könyvtár könyvtárbuszában is körülnézhetünk, illetve irodalmi vacsorán is részt vehetünk.

Az első PécsLIT fesztivált közösen szervezi a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat, a Zsolnay Örökségkezelő NKft., a pécsi önkormányzat, a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.

A fesztivál részletes programja itt található.

A rendezvénysorozat megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.
hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés