13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKultZónaA jövő tehetségei egy helyen

A jövő tehetségei egy helyen

Több mint 300 gyermek mutatkozik be a Zsolnay Piknik keretében, a Baranyai Tehetségpontok Találkozóján. Szólózenészek, felolvasószínház, slam, rézfúvós banda, irodalmi színpad, táncműsor, versmondás és kamarakórus is szerepel a 43 produkció között.

A Zsolnay Kulturális Negyed a Tehetségsegítő Hálózat Regisztrált Tehetségpontja, s május 20-án, a Zsolnay Piknik keretében olyan fiataloknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik kiemelkedő képességekkel rendelkeznek különböző tehetségterületeken. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. feladatának tekinti nemcsak a hajdani tehetségek – Zsolnayak örökségének – kezelését, hanem a jelen és jövő tehetségeinek felfedezését, bemutatását is.

12O26A0107 (2)

„Regisztrált Tehetségpontként feladatunk a tehetségpontok hálózatában való együttműködés, melynek alapja egymás megismerése. A Baranyai Tehetségpontok Találkozója rendezvényt azért szervezzük hagyományteremtő szándékkal, hogy itt nálunk, a Zsolnay Negyed különböző helyszínein találkozhassanak egymással a tehetséges fiatalok, és az őket felkészítő pedagógusok.” – mondja

Laknerné Brückler Andrea, a projekt koordinátora, s hozzátesz: „fontos, hogy megismerjék egymás munkáit, produkcióit, ötleteket meríthessenek egy következő bemutatóhoz, vagy „csak” kapcsolatokat építsenek egymással és a Negyed, valamint a Zsolnay Piknik közönségével.”

20140303_183248 (2)

A produkciók rendkívül változatosak lesznek, a diákok szerepelnek énekkel, slammel, furulyával, fuvolával, zongorán, klarinéton, trombitán, gitáron, csellón egyedül vagy kórusban, de lesz népdal és néptánc válogatás, valamint modern-és társastánc produkciók is, versmondók és rövid színházi előadások, valamint rajz, kisfilm és lego robot bemutatóra is sor kerül. A program 5 helyszínen: Herkules Műhely, Bóbita Nagyterem, Kamara-és Szabadtéri színpad, valamint a Pirogránit téren zajlik május 20-án 10-16 óráig, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő