12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapKoncertA Kiscsillag is fellép még a Kodályban idén

A Kiscsillag is fellép még a Kodályban idén

A Kodály Központ őszi-téli kínálata egyszerre teremt lehetőséget az önfeledt kikapcsolódásra és mulatásra, valamint a lelki elmélyülésre és az ünnepre hangolódásra. Csak néhány fellépő: Ghymes, Charlie, 100 Tagú Cigányzenekar, Kiscsillag… és még sokan mások, érdemes tovább olvasni!

Sokszínű november

A Golestan Együttes november 4-i koncertjén a világzene és a klasszikus zene különleges fúzióját hallhatják a keleti hangzások kedvelői. A tradicionális perzsa hangszerek zenei világát kiegészítik a közreműködők: a Pécsi Vonósok dallamai és Voisingers.

A Reformáció 500. évfordulója alkalmából ünnepi hangversenyt tart a Pécsi Kamarakórus november 12-én. A koncerten protestáns szerzők műveiből hangzik el válogatás, és felcsendül Tillai Aurél karnagy, zeneszerző erre az alkalomra írt kantátája is.

A VoiSingers november 26-án dupla Szuperkoncerttel örvendezteti meg rajongóit. A kórusmuzsikát újra értelmező pécsi csapat elsöprő népszerűsége miatt két előadást is tart.

Nagy klasszikusok

Az ünnepre hangolódás jegyében indul a december, 1-jén ugyanis a Ghymes együttes tart karácsonyi lemezbemutató koncertet. A Kossuth-díjas zenekar ezen az estén a karácsony misztériumát járja körül. Felcsendülnek a legismertebb karácsonyi dalok, valamint Szarka Tamást tíz karácsonyi verse Szarka Tamás és Szarka Gyula előadásában. Vendég az EMMI kórusa, vezényel Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Hamisítatlan életműkoncert várható Charlie előadásában, aki idén tölti be 70. életévét. Ünnepeljen Ön is a legendával december 7-én!

Rendhagyó felállások

Adventi dallamok címmel jótékonysági gálakoncertet rendeznek december 9-én a Virtuózokkal és Caramellel. Az esten összegyűjtött adományok és felajánlások a Szemem Fénye Alapítvány Gyermekhospice Dóri Ház lakóinak életét teszi jobbá.

December 19-én Valaha madarak voltunk – művészetek találkozása címmel látható rendhagyó előadás, amely a cigány kultúra sokszínűségét mutatja be, több mint száz közreműködővel, a zene- tánc-, színház-, ének-, film- és képzőművészet összefűzésével.

Koncertjegy akár karácsonyi ajándékba

A Hungarikum és Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar nagyszabású, két felvonásos ünnepi koncertet ad december 27-én. A zenekar Lendvai Csócsi József sokszorosan kitüntetett főprímás és Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész vezetésével érkezik Pécsre.

A Kiscsillag immár szokásosnak mondható decemberi koncertjének címe Dalok párban, december 29-én kalandozhatunk a régi és új dalok forgatagában.

Aki tárgy helyett élménnyel lepné meg szeretteit, azok számára kitűnő választás a koncertjegy. Hogy bővebb kínálatból tudjon választani, íme egy kis ízelítő a 2018-as év eleji előadásokból: Boban Marković Orkestar, MozART Group, Honeybeast Symphoney.

Részletek és jegyinformáció: ITT!

(x)

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő