Hirdetés

Derült ég alatt finomságok, irodalom és zene – ez a Kodály aperitif.

Új, színvonalas zenei és gasztronómiai élményeket adó hagyományteremtő programsorozat indul Pécsen: a Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Kodály Központ megnyitásának 10 éves évfordulója apropóján idén első alkalommal rendezi meg a vendégváró napokat az augusztus 20-i ünnep köré, melynek célja, hogy laza hangulatban, könnyed kikapcsolódást nyújtson a muzsikára szomjazóknak – amilyen maga az ital is.

Öt napig a Kodály Központ terasza lesz a város főtere!

A koncertek helyszíne nem más, mint a Kodály Központ, ám most a főbejárata előtti tér, a tetőterasz, a zongorabillentyűket idéző főlépcsősor, a park és a környező liget kerül a középpontba augusztus 18–22. között, ahol az érdeklődők egy aperitiffel is koccinthatnak.

A teraszon kiülhetünk a barátainkkal, összefuthatunk muzsikusokkal és színészekkel, gyönyörködhetünk a fényfestésben.

Nyitott tér – nagyszerű programok

A mediterrán hangulathoz hűen a Pannon Filharmonikusok Rossini-gálájával indul a program augusztus 18-án, de fellép többek között a Modern Art Orchestra és vendégei: Harcsa Veronika, Szakcsi Lakatos Béla, Dresh Mihály, Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete Kovács Kornél, valamint most először láthatjuk/hallhatjuk ebben a felállásban az ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) Kodály-kiadását.

Augusztus 20-án ünnepi műsort ad a Fonó Zenekar a Pannon Filharmonikusokkal.

Fellép Pécs kedvence a Band of Streets!

A zenei élmények mellett gasztro-udvar, borkóstoló, főzőshow, fényfestés, és színes gyermekprogramok várják a közönséget.

Még egy izgalmas esemény: a Pécs Hangjai című tematikus „zenei kiránduláson” a belvárosból, a bazilikától egy közel kétórás séta keretében Bartáné Szilágyi Zsuzsanna és Kövér András szakértő idegenvezetők kalauzolnak el a Kodály Központig, érintve Pécs ikonikus zenéhez kapcsolódó helyszíneit.

Utána házbejáráson is részt vehetünk a csodálatos pécsi zenepalotában.

A programokról bővebben itt olvashattok.


Az esti eseményekre napijegy, vagy ötnapos bérlet váltható. A #PécsNyitva kampány keretében azoknak a látogatóknak, akik Pécsen foglalnak szobát augusztus 18. és 22. között, a szállásadó 20 százalékos partneri kedvezménnyel válthat jegyet. A Pannon Filharmonikusok bérletesei pedig szintén kedvezményben részesülnek. A gasztro-udvar a rendezvény teljes ideje alatt látogatható. Sétálójeggyel kutyusunkat is magunkkal vihetjük, de csak pórázon.

A programokról, a parkolásról, a megközelíthetőségről további információk, részletes tájékoztatás magyar és angol nyelven a kodalyaperitif.hu oldalon olvasható.

Hirdetés