A legjobb borokkal startol idén is a Rozé Fesztivál

Közel 30 borászat és több száz közreműködő részvételével immár hetedik alkalommal rendezi meg Villány a nemzetközi hírű ingyenes Rozé Fesztivált július 14-én és 15-én, amely a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínál a bor városába érkező sok ezer vendégnek.

A fesztivál központi helyszíne ezúttal is a 2012-ben épült, közel 12 ezer főt befogadni tudó Villányi Rendezvénytér és Fogadóépület, ahol a minőségi koncerteken kívül a látványos RozéMaraton a fesztivál egyik kiemelt eseménye.
A péntek délután kezdődő kétnapos fesztivál esti nagyszínpadi produkciói 19 órakor a Pixelplants zenekar koncertjével indulnak, majd 21 órától Puskás Peti zenekara, a The Biebers ígér galaktikus zenei élményt. Az esti program az Intermezzo Latin Club vérpezsdítő latin fiestájával zárul. Szombaton a családi programok sokasága mellett 10 órától Szársomlyó hegyére várják a szervezők az érdeklődőket, akik egy különleges borbarangoláson vehetnek részt. Kora délután, 16.30-kor a RozéMaraton futói zenés felvonulás kíséretében rajtolnak majd el a Rendezvénytérről.
The Biebers
A legrózsaszínűbb jelmezes futóverseny versenyzőinek 3 km-es távon kell rátermettségüket bizonyítani, hiszen a résztvevők – felnőttek, gyerekek és a csapatban indulók egyaránt – rozéfröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a távot. A verseny zsűrije nem csak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli. A leggyorsabbak és a legötletesebb rózsaszín jelmezek viselői értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. Az első befutók Gere Tamás és Zsolt Diófa Panziójában vendég-éjszakákat, a Bock Pincészetben és Gere Attila Pincészetében borkóstolón történő részvételt nyerhetnek a sok palack rozébor mellé, a „Legrozébb jelmezes” győztest a balatonföldvári Hotel Három Hattyú  kényezteti majd értékes különdíjával.
Dallos Bogi
A díjak átadását követően a futók és a közönség is részese lehet a „nagy villányi szódaháborúnak”!
Szombat este 20 órától a slágerlistás Dallos Bogi debütál a villányi közönség előtt, 22 órától pedig a hazai fesztiválok egyik nagy kedvence, az Anna and the Barbies várja majd a rajongókat.
A RozéMaratonra július 14-ig 10.00 óráig lehet nevezni.
Anna and the Barbies
A Rozé Fesztivál főbb eseményei:
Július 14. (péntek)
 
19.00 Pixelplants
A Pixelplants zenei megoldásaiban egyszerre utazhatsz a klasszikus és az új Mad Max apokaliptikus sivatagában. A 2014-ben alakult trió organikus elektronikája harmonikus kombinációja a samplingeknek, grooveoknak és az élő hangszereknek, ami igazán táncolható hard-pop-ot eredményez.
 
21.00 The Biebers
A 2012-ben alakult The Biebers hatfős csapata alkotja az ország legkúlabb bandáját. Puskás Peti és zenekara azóta is megállíthatatlan! A srácok az idei nyarat is a színpadon töltik, brutális tempóra kapcsolnak és ismét megmutatják a fesztiválok közönségének, milyen az igazi #galaktikus #szexizés!
23.00 Intermezzo Latin Club
Lüktető ritmusok, vérpezsdítő dallamok, latin fiesta! A zenekar a latin zene utazó nagykövete. Stílusukban a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözik. Koncertjükön a közönség garantáltan átélheti azt a bizonyos latinos életérzést.
 
Július 15. (szombat)
 
10.00 Borbarangolás
Szársomlyó
Kivételes lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy egy túravezető kalauzolásával körbejárják Szársomlyó hegyét, ahonnan páratlan kilátás nyílik a borvidékre. A túrához minden résztvevőnek útitársa egy palack rozéfröccs a Bock Pince jóvoltából.
Találkozási pont: Szoborpark
Táv: 4 km
Javasolt alsó korhatár: 5 év
 
15:30 Jelmezmustra
A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek nyilvános mustrája.
16:00 RozéMaraton – bemelegítés 
A futóverseny előtti közös bemelegítés Csuka-Maul Anikóval és fitRbox csapatával.
 
16.30 RozéMaraton
A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot.
17.00 Ugorj a nyárba!
Jakab Yvett és a Fitt Y Team Kangoo bemutatója.
 
17.15 Rozé szépségverseny
A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek színpadi zsűrizése.
A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik!
 
20.00 Dallos Bogi
Az énekesnő 2014-ben We All című dalával vált ismertté, amely rövidesen meghódított minden slágerlistát. Azóta több sláger és lemez kiadásán is túl van, az idei évtől pedig új korszak kezdődik az életében, újra szólókarrierjére koncentrál, saját szerzeményeivel most debütál a villányi közönség előtt.
22.00 Anna and the Barbies
Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground szcéna kis kocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönség. Ennek fejébe a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon.
 
23.30 DJ Creenshaw
Az éjszakai party hangulatról funky, pop és retro stílusú számaival a budapesti lemezlovas gondoskodik.
 
00.30 Ritmo de conga show
Éld át a pezsdítő latin ritmusokat és az igazi caribi hangulatot a Reinas del Ritmo táncosaival és a SolymiCongával.
hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés