A madarak lesznek a főszerepben

Madarak földön, égen címmel nyílik kiállítás a Janus Pannonius Múzeumban szombaton kettő órakor.A BirdPhotography.Hu egy közösségi oldal, ahová bárki beküldheti fotóit. Minden héten az addig beérkezett fotókból szavazással választják meg a legjobbat. A látogatók ezeket a fényképeket láthatják a tárlaton, amelynek anyagát 50 alkotó állította össze.

A kiállítást 2 órakor nyitják meg a JPM Természettudományi Múzeumában (Pécs, Szabadság u. 2.), majd 3 órakor családi nap veszi kezdetét.

A programon Laczik Dénes, a Magyar Madártani Egyesület tagja, albániai madarász-élményeit osztja meg a résztvevőkkel, Kapitány Zsolt, halászati mérnök pedig a hazai halfajokról és fogási hagyományaikról tart tájékoztatót.

Ezt követően a kiállítás kapcsán memóriavetélkedőn vehetnek részt a gyerekek az Arany János verseiben szereplő madarakról és növényekről, majd Ismerd meg a karácsony állatait és növényeit! címmel „kutatós” játék kezdődik a karácsonyi természet kincsei nyomában, melynek helyszíne a kiállítás és a minden gyermek számára titokzatos raktár.

A Madarak földön, égen című tárlat 2018. január 31-éig tekinthető meg keddtől szombatig 10 és 16 óra között.

Hirdetés