12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapInstagramA magyar Salzburggá változik Pécs egy estére

A magyar Salzburggá változik Pécs egy estére

Több hónap kihagyás után végre újra élőben töltődhetünk fel koncertélményekkel: a Filharmónia Magyarország újra megrendezi Egyházzenei Fesztiválját május 18. és 23. között, remek hangversenyek várnak a pécsi zenerajongókra. Ráadásul a koncerteket online is közvetítik.

A Con Spirito Egyházzeni Fesztivállal kezdődik a nyári szezon

A fesztivál keretében az egyházzene kimagasló együtteseinek koncertjei mellett liturgikus alkalmakra, különleges beszélgetésekre is sor kerül, de még egy online sétán is részt vehetünk a pécsi Püspöki Palotában Felföldi László megyéspüspök kalauzolásával – írja a Filharmónia közleményében.

Koncertek

A régi zene kiváló képviselői: az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus egy szép koncertet ad Vashegyi György karmester vezetésével május 22-én Pécsett, a Kodály Központban. Műsoron Conti Missa Sancti Pauli című szerzeménye és Vivaldi Gloriája.

A nagymúltú Bécsi Zeneművészeti Egyetem Choral Scholájának csodálatos gregorián műsorát pedig május 19-én hallhatjuk Pécsett. Az Ausztriából érkező kórus karvezetője prof. dr. Antanina Kalechyts, a hangversenyen közreműködik Kovács Róbert orgonaművész.

A magyar Salzburggá változik Pécs egy estére.

Egy igazán rendhagyó programmal várnak mindenkit május 20-án. Egy koncerten öt orgona szólal meg öt kiváló művész, Nagy László Adrián, Kovács Szilárd Ferenc, Szamosi Szabolcs, Schallinger Foidl Artúr, valamint Kővári Péter játékával, Sebestyén Márta énekművész közreműködésével. Az eseménynek a Pécsi Bazilika ad otthont.

Jó hír a zenerajongóknak, hogy újra a nézőtérről élvezhetik ezeket a remek hangversenyeket, de az élő, online közvetítések továbbra is elérhetőek lesznek a Filharmónia Facebook-oldalán, YouTube-, és Vimeo-csatornáin.

További részletek ide kattintva olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő