A Magyar Tudomány Ünnepe: a PTE oktatóit díjazták

A Pécsi Tudományegyetem számos oktatója vehetett át rangos elismerést a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Pécsi Akadémiai Bizottság Székházában megrendezett eseményen.

Mint ismeretes, a 2003. évi XCIII. törvény november 3-át, tehát azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak 1 évi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását – a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánította.

A Magyar Tudomány Ünnepe 2011. évi rendezvénysorozata november 3-30. között, az egész országban kerül megrendezésre. Pécsett november 7-én a Pécsi Akadémiai Bizottság Székházában tartották a nyitó rendezvényt, me-lyen az ünnepélyes díjátadásokra is sor került.

A Pécsi Akadémiai Bizottság ezüstplakettjét vehette át Kovács L. Gábor egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese.

Zsolnay Tudományos Díjban részesült Szűcs István, a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Környezetmérnöki Tanszék egyetemi docense.

Tudományszervezési Díjat vehetett át Orbán Jolán, a PTE Bölcsészettudományi Kar Modern Irodalomtörténeti és Irodalomelméleti Tanszék egyetemi tanára.

A Pécsi Akadémiai Bizottság fiatal kutatóknak járó tudományos díját Rab Virágnak, a PTE Bölcsészettudományi Kar Modernkori Történeti Tanszék egyetemi adjunktusának, és Agócs Attilának, a PTE Általános Orvostudományi Kar Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet egyete-mi adjunktusának ítélték oda.

Az Alexandra Tudományos Díjat, mely egyúttal egy százezer forint értékű könyvutalvány, Kriszbacher Ildikó, a PTE Egészségtudományi Kar tudományos dékánhelyettese vehette át.

A Professzorok Batthányi Kör pécsi szervezetének Virág Benedek díját Árvai Tündének, a PTE BTK PhD hallgatójának adták át.

Forrás: PTE

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés