6 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapKultZónaA Pannon Filharmonikusok az Anna-bálon

A Pannon Filharmonikusok az Anna-bálon

Pécs, Európa Kulturális Fővárosa az idei Anna-bál díszvendége: ennek keretében a Pannon Filharmonikusok EKF-program nagyköveteként lép fel Balatonfüreden péntek este fél nyolctól, hogy egy hamisítatlan báli hangulatot idéző koncertet adjon.

Suppé Könnyűlovasság nyitányát követően kilenc Johann Strauss örökzöld lesz hallható: a Tavaszi hangok keringőjét, a Trics-Tracs polkát, a Déli rózsák keringőt, majd a szünet után a Denevér című opera nyitányát, az Éljen a magyar! Polkát, a Császárkeringőt, az Anna-bál előtt elmaradhatatlan Anna polkát, és természetesen a közönség kedvenceit, a Kék Duna keringőt és a Radeczky indulót.

Talán véletlen egybeesés, hogy a Füredi Anna-bált épp Johann Strauss születésének évében alapították, a zeneszerző idén lenne 185. éves. Az európai szalonok és báltermek elengedhetetlen táncát, a valcert világhírűvé tett zeneszerző tehát különös alkalmat teremt Balatonfüreden, az épp kétszázadik születésnapját ünneplő Pannon Filharmonikusokkal. Vezényel Vass András, a PFZ állandó karmestere.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő