A PTE-re került a Junior Prima Díj!

Boros Julianna, a PTE Bölcsészettudományi Karának egyetemi tanársegéde 2011. október 17-én vehette át kitüntetését Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában, a budapesti Szent Margit Gimnáziumban – közölte csütörtökön a PTE.

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban. Célja a magyar értelmiség eredményeink megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. Az alapítványi formában felajánlott és tíz évre szóló több mint két milliárd forintot évente osztják ki a kiemelkedő tevékenységet felmutató nyertesek között.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok 2007-től a Junior Prima Díjat érdemelhetik ki. A hétezer eurós díjat 2011-ben 8 kategóriában tíz-tíz tehetséges ifjú veheti át. Az anyagi elismerés mellé a nemzet kiválóságai Kincsemet, a világ talán legismertebb és legsikeresebb versenylovának porcelánszobrát, Schrammel Imre, Kossuth-díjas keramikus művész alkotását kapják.

A díjat évente tíz olyan, 30 év alatti szakember kapja, akik mind kiemelkedő pedagógiai teljesítményt értek el saját területükön. A díj célja ezen fiatalok elismerése, és a munkájukhoz szükséges feltételek biztosítása annak érdekében, hogy a jövőben is minél több diák számára nyújthassanak követendő példát.

Boros Julianna 2011-ben a Magyar oktatás és köznevelés kategóriában a hátrányos helyzetű fiatalok oktatási lehetőségeinek segítéséért kapta kitüntetését.

Forrás: PTE

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés