8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaA tűz és a szerelem éjszakája

A tűz és a szerelem éjszakája

A Sétatér közönsége együtt ünnepelheti Szent Iván éjszakáját. Este fél héttől koncert, bemutatók, s megelevenedő néphagyományok várnak mindenkit.

Fél hétkor a programsorozatot a nemzetközi hírnevű EtnoRom együttes kezdi pergős, táncolható zenével. A zenekar ötvözte a magyar és külföldi roma kultúra jegyeit a dzsessz, a szving, és a world music elemeivel. Ennek köszönhetően alakult ki a „roma világzene” stílusa, amely a hangok világában egyedülállóvá teszi az EtnoRom-ot.

A Misina Tánceggyütes háromnegyed kilenctől megtáncoltatja a résztvevőket a Szent Iván éji tűz körül, kilenctől pedig az Üres Tér Társulat tűzzsonglőrei játszanak a lángokkal lendületes koreográfiában. A társulat tagjai amatőr művészek, akik számos akcióval hívták már fel a figyelmet a kapcsolatok fontosságára. Az ő nevükhöz fűződik a Kodály Központtal szembeni „Fal” kifestése is.

Fél tízkor kezdődik a szerelmesek próbája, a tűzugrás. A hagyományok szerint az a pár, amely átugorja a forróságot, boldog, élethosszig tartó kapcsolatban élhet. Fél tizenegytől a bátraké lesz a főszerep: a parázson járás embert próbáló feladatában a hiedelmek szerint az átkelők egy teljes évig jó egészségnek örvendenek majd.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő