12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaA Vadember nyerte a Titanic fődíját

A Vadember nyerte a Titanic fődíját

A svéd rendezőpáros, Martin Jern és Emil Larsson Vadember című filmdrámája nyerte el a 18. Titanic Filmfesztivál fődíját – jelentették be szombaton, a fesztivál záró napján a szervezők. A Svédország egy ismeretlen sarkában játszódó Vadember főhőse, a börtönből frissen szabadult Kim (Magnus Skog) bűnöző apja házába tér vissza, de normális életről álmodik. Ám mikor elveszíti munkáját, és ráébred, hogy képtelen kitörni kilátástalan helyzetéből, összeomlik, és gátlástalan gyilkosként torolja meg sorsát ártatlan áldozatain.

Mint Martin Jern és Emil Larsson korábban az MTI-nek elmondta: hosszú idő óta nem hagyta őket nyugodni az a kettős gyilkosság, amely azon a környéken történt, ahol felnőttek. Filmjükben nem a konkrét estet dolgozták fel, amely egész Svédországot megrázta, de az inspirálta őket a forgatókönyv megírására.

A gimnáziumi évek óta együtt dolgozó, harmincas éveiben járó alkotópárosnak a Vadember a harmadik nagyjátékfilmje. Hat éve Ő még csak tizennégy című kamaszdrámájukkal arattak sikert nemzetközi fesztiválokon.

A Titanic hatodik éve működik versenyfesztiválként, az idei mezőnyben hét film indult a Hullámtörők-díjért, bár a szervezők kénytelenek voltak bejelenteni, hogy az állami támogatás elmaradása miatt ezúttal nem tudják átnyújtani a díjjal járó tízezer eurós pénzjutalmat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő