A világ legjobb dokumentumfilmjeit már otthon is megnézhetjük

Hirdetés

Vadonatúj programmal jelentkezik a Budapest International Documentary Festival (BIDF): online vetítéssorozatot indít Kaleidocs néven, ahol vagy moziban vagy otthonról nézhetjük meg a világ legjobb dokumentum-, premier- és sikerfilmjeit. 

A fesztivál keretében Pécsen is voltak már vetítések, de most országos, sőt nemzetközi lesz az új sorozat, ugyanis az alkotókkal is beszélgethetünk – mint egy közönségtalálkozón – a vetítés után, a világ minden tájáról. Nem csak „egyszerűen” mozizásról van tehát szó, hanem igazi közösségi élményről is.

Ráadásul a filmeket moziban és otthonról is megnézhetjük, vagy a már megvásárolt mozijegyet akár le is cserélhetjük online-ra.

Az első film A mi óriási kis farmunk lesz,

mely egy lélegzetelállító mese a természet erejéről.

Egy kis ízelítő a történetről:

Sokan álmodoznak arról, hogy a városi életet hátrahagyva egy farmra költözzenek. Miután kutyájuk ugatása végleg kihúzza a szomszédoknál a gyufát, John és Molly Chester meghozzák a döntést: Los Angeles-i lakásukat egy érintetlen, megműveletlen, paradicsomi birtokra cserélik. Azonban a naiv elképzelések a fenntartható gazdálkodásról és a természet romantikájáról hamar átalakulnak, és rá kell jönniük, ahhoz, hogy álmuk valóra váljon el kell fogadniuk a természet játékszabályait.

Gyönyörű felvételek növényekről, állatokról és mindezek együttéléséről. A film a rendíthetetlen idealizmusról és a természet csodáiról szól.

A világ filmfesztiváljainak közönségkedvence most először Magyarországon látható, a vetítés után a film rendező-főszereplőjével, John Chesterrel beszélgethetünk.

Még több részlet a filmről és az eseményről ide kattintva olvasható. A fesztiválról itt olvashattok bővebben.

Hirdetés