A ZSÖK is csatlakozott a Maradj Otthon! Fesztiválhoz

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a „Maradj Otthon!” kampányban. Közösen indították el a virtuális „Maradj Otthon! Fesztivál”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

A Zsolnay Fényfesztivált is szervező, valamint számos programhelyszínt (például E78 Koncertterem, Kodály Központ) üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. is csatlakozott a kezdeményezéshez, ahol többek között olyan fesztiválok szerepelnek, mint a Sziget, az EFOTT, a Művészetek Völgye, VOLT vagy a Balaton Sound, valamint ismert klubok és koncerthelyszínek – összesen 50-nél is több szervezet.

„A Maradj Otthon! Fesztivál egy virtuális esemény, amely kizárólag a Facebookon létezik, azonban túlzás nélkül mondhatom, hogy a teljes magyar fesztivál- és koncertszervező szakma támogatását bírja, velük közösen szervezzük. Kötelességünknek érezzük, hogy a klubok, fesztiválok milliós létszámú közönségét – fiatalokat és idősebbeket – ráébresszük arra, hogy ezekben a nehéz hetekben-hónapokban be kell tartaniuk a szabályokat és otthon kell maradniuk. Ehhez a feladathoz azokat a zenészeket, sztárokat, előadóművészeket hívjuk segítségül, akiket százezrek-milliók követnek itthon. Azt kérjük tőlük, hogy rendszeresen készítsenek olyan filmeket, tartalmakat, amelyekben megmutatják, mivel töltik napjaikat odahaza. Deklarált célunk, hogy a leghitelesebb példaképek segítségével elérjük, hogy a közönségük valóban otthon maradjon. Csak ezzel segíthetünk abban, hogy a vírus ne terjedjen tovább” – mondta el Lobenwein Norbert, az akció elindítója.

A szervezők száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, közönségtalálkozókkal, ezeket a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook-oldalán is követhetik a rajongók. Ugyanez az oldal figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket, amelyeket az előadók otthonról, stúdióból közvetítenek, ezzel elviselhetőbbé téve a bezártságot.

Szombaton délután Rúzsa Magdi, erre az alkalomra rögzített feldolgozásával, a „Most élsz!” című Máté Péter dallal indult el a Maradj Otthon! Fesztivál közösségi oldala. Őt Ákos, Járai Márk és Majka követte, ezzel egy kihívássorozatot elindítva: kihívta Király Viktort, így legközelebb ő jelentkezik majd élőben.

A Maradj Otthon! Fesztivál főszereplői, headlinerei és fellépői ugyanazok, akik az igazi fesztiválok főhősei. „Egy olyan időszak elé néz nem csak a zeneipar, de az egész ország, amire nem voltunk felkészülve. Ezért is különösen fontos az összetartás, az egymásra odafigyelés és az egymásért kiállás. Nehéz időszak vár ránk, amiben minden bizonytalan, de minden helyrehozható, akkor ha a közös gondolkodás megfelelően tart össze minket. Ezért is fontos ez a kezdeményezés” – mondta el Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere.

A Maradj Otthon! Fesztivál elérhető ide vagy ide kattintva.

(x)

Hirdetés