Akik azt hitték, hétvégén táncos rendezvény nélkül marad Pécs, nagyot tévedtek!

Hirdetés

Szeptember 21-én ugyan véget ér a XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, de nem kell sokáig nélkülözni Pécsett a tánccal kapcsolatos rendezvényeket. Ugyanis már a hét végén, pontosabban pénteken indul a Tánctalálkozó PLUSZ, melynek során ingyenesen megtekinthető táncelőadások és flashmob is várják a közönséget.

Szeptember 24-én, pénteken 17 órakor a Varidance Társulat érkezik a fergeteges Magyar TáncRAPszódia című előadással, melyben fantasztikus kreativitással ötvözik az autentikus néptáncot egészen különböző táncstílusokkal. Ugyancsak pénteken, 20 órakor a FlamenCorazónArte Táncszínház, azaz Lippai Andrea és Pirók Zsófia, a flamenco életérzés leghitelesebb hazai képviselői varázsolják el a közönséget Ritmo Flamenco című
produkciójukkal.

Szeptember 25-én, szombaton 19.30-tól a Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című nagyszabású előadását láthatja a pécsi és a Pécsre látogató közönség a Dóm téren felállított szabadtéri színpadon.

A helyi tánciskolák és együttesek bemutatkozása mellett szombat délelőtt a III. Nagy Táncválasztó Flashmobja 300 résztvevővel várja az arra látogatókat.

A táncszínházi előadásokat ingyenes, regisztrációs jegyekkel lehet megtekinteni. További részletek, regisztráció a www.tanctalalkozo.hu oldalon.

A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház
koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának
támogatásával valósul meg.

Szeptember 26-án pedig Pécsre jön a Nagy Táncválasztó, erről ITT írtunk korábban.

Hirdetés