10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaÁllatkertek Éjszakája Pécsett is!

Állatkertek Éjszakája Pécsett is!

Az állati kalandokról szól a Zsolnay Negyed és a megújult Pécsi Állatkert közös programja, az Állatkertek Éjszakája. Augusztus 26-án délután 3 órától éjjel 11-ig rengeteg program várja a látogatókat.

A Zsolnay Kulturális Negyedben tematikus planetáriumi bemutatókat láthatnak az érdeklődők Állatok égen és földön címmel. Vajon talpra érkezik a macska a súlytalanság állapotában? Itt választ kaphatunk a kérdésre, de az előadás során azt is megtudhatjuk, hogy miért találkozhatott Herkules oroszlánnal, hogyan került hattyú a csillagos égboltra vagy miért nevezik az északi sarkvidéket arktisznak. Ezenkívül megismerkedhetünk Lajka kutyával és Ham csimpánzzal, az első űrhajósokkal, akik segítséget nyújtottak a világűr felfedezésben. Az előadás feltárja az állatvilág, a csillagképek és az űrkutatás kapcsolatát az érdeklődők számára.

allatkertek2-2

Ingyenes lesz a Ginkgo téren található állatsimogató, csakúgy, mint a Varázsóra Állati kísérletek bemutatója. Itt választ kaphatunk arra, hogy hogyan tájékozódik a denevér, miért fehér a jegesmedve vagy hogyan szalad a vízen a molnárka. Helyszín a Látogatóközpont bejárata előtti terület, rossz idő esetén a Látogatóközpont 24-es terme.

A megújult Állatkertben lesz „nemszeretem” állatok bemutatója és simogatója, de a látványos állatetetések sem maradhatnak el. A kreatív fiatalok alkothatnak is Az év emlőse a denevér című kézműves foglalkozáson. Szatyor Miklós előadásán is részt vehetnek az érdeklődők, melynek címe: Az éjszakai égbolt urai.

A két helyszínre kombinált belépő is váltható, köztük pedig cabrio busz szállítja a látogatókat. Bővebb információ: www.zsolnaynegyed.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő