3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKoncertAlvajárók lepik el a Kodály Központot

Alvajárók lepik el a Kodály Központot

Az évad operabemutatója várja a közönséget a PFZ előadásában a bel canto nemzetközi és hazai csillagaival a Kodály Központban.

Pécs zenekarának idei operabemutatóján Vincenzo Bellini remekműve, Az alvajáró lesz hallható a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok, a Müpa és a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. együttműködésével február 13-án, 19 órától.

A bel canto gyöngyszeme igazi kihívás az énekesek számára, most Némedi Csaba rendezésében mutatják be. Aminát a műfaj egyik legkiválóbb nemzetközi sztárja, Zuzana Marková cseh koloratúrszoprán, míg Rodolfo grófot Mirco Palazzi olasz basszus alakítja, aki a Royal Concertgebouw-ból érkezik Pécsre. Elvinó szerepében Konu Kim, a Plácido Domingo világverseny díjazottja hallható. A magyarok között a Fischer Annie zenei ösztöndíjjal többször kitüntetett Zemlényi Eszter és az Artisjus-díjas Simon Krisztina is színpadra lép. A produkciót a vérbeli operakarmester, Riccardo Frizza dirigálja.

Riccardo Frizza

Bellini alkotása már az ősbemutatón közönségsikert aratott és azóta is töretlenül népszerű. Pécsett 2017-ben találkozhatott a közönség Bellini-operával, A puritánok bemutatója átütő sikert aratott, szintén Némedi Csaba rendezésében.

Mirco Palazzi

A valódi operaélményt kivételes nemzetközi és hazai művészgárda garantálja. Rodolfo gróf szerepében az a Mirco Palazzi olasz basszus lép fel, aki február elején még az egyik legelőkelőbb koncerthelyszínen, a Royal Concertgebouw-ban Rossini Szemiramisz című operájának főszerepét énekli.

Az alvajárásban szenvedő Amina szerepében Zuzana Marková cseh koloratúrszoprán lesz hallható, a műfaj egyik legkiválóbb nemzetközi sztárja nem ismeretlen már a magyar közönség számára.

Zuzana Marková

Vőlegényét, Elvinót Konu Kim, a dél-koreai származású tenor, a Plácido Domingo által alapított világverseny díjazottja, a Brit Királyi Opera ösztöndíjasa alakítja.

Zemlényi Eszter formálja Lisa alakját, a művésznő a rangos Fischer Annie zenei ösztöndíj többszörös kitüntetettje.

Teresát, Amina nevelőanyját az Artisjus-díjas Simon Krisztina játssza, Alessiót pedig Dobák Attila. Kozmér Alexandra prímabalerina Myrtha, a villik királynője szerepében a mű balett elődjét idézi. A díszletet Szendrényi Éva álmodta meg, a darab jelmeztervezőjének Zöldy Z Gergelyt kérték fel.

A mű hátterében általánosságban az alvajáró-témájú színpadi művek akkoriban aktuális, nagy divatja, konkrétan pedig Ferdinand Hérold balettje áll: a művet Párizsban mutatták be, a librettót az operai világban jolly jokernek számító Eugène Scribe írta.

A február 13-i produkcióra jegyek a jegymester.hu oldalon IDE kattintva és a Kodály Központ jegypénztárában kaphatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő