Hirdetés

A közel 100 előadást megért Hófehérke és a hét törpe című mesebalettet június 21-én Győrben láthatta a közönség a XIV. Magyar Táncfesztivál és 4. Gyermek Táncfesztivál keretében. A Vaskakas Művészeti Központban négy társulat produkciója versengett egymással.

„A Pécsi Balett győztes darabja a legkisebbek számára is élvezetesen és közérthetően mesélte el a kortárs balett táncnyelvén keresztül a gonoszság és a tiszta lelkű szépség konfliktusának jól ismert történetét” – adta hírül a fesztivált szervező Győri Balett.

„Legutóbb 2015-ben A kis herceg című mesebalettel nyertünk a győri fesztiválon, az idei évadban újra körbejártuk az országot a Hófehérke és a hét törpe című előadásunkkal. Örömmel tölt el, hogy a győri gyerekek már kétszer is a Pécsi Balettet szavazták meg a legjobbnak. Mindkét nyertes produkció koreográfiáját Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán- és Seregi-díjas művész, társulatunk művészeti vezetője készítette. Mindig szívesen megyünk a győri táncfesztiválra, akár gyermek, akár felnőtt táncelőadással” – mondta Uhrik Dóra Kossuth- és, Liszt-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett ügyvezetője.

A Pécsi Balett a 2018/2019-es évadban már egy új mesebalett bemutatására készül. A hasonlóan népszerű, közismert és nagyon szerethető Csipkerózsika meséjét Bozsik Yvette rendezésében májusban láthatja először a tánckedvelő közönség.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét