11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapArtAranyos pécsi fotópályázat: kis fotósok nyaralós képeit várják

Aranyos pécsi fotópályázat: kis fotósok nyaralós képeit várják

Alsós kisdiák vagy és szeretsz a szüleiddel nyaralni? Örökítsd meg, írd le, hogy miért szereted a családos nyaralásokat és nyerj értékes, klassz dolgokat!

A Baranya Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kreatív és rendkívül kedves fotópályázatot hirdet a megye alsó tagozatos diákjai számára. A pályázatra jelentkezők elé semmilyen komoly elvárást vagy követelményt nem támasztottak a szervezők, minden kisdiák – legyen az tapasztaltabb, vagy épp teljesen kezdő fotós, fotózásért lelkesedő – jelentkezhet, a lényeg csupán annyi, hogy a beküldött fényképek illeszkedjenek a pályázatban meghirdetett témakörhöz, ami nem más, mint a közös családi nyaralás.

Értékes pillanatokkal nyerhetnek a kisdiákok

A „Mert jó együtt nyaralni!” című fotóversenyre jelentkezők feladata mindössze annyi, hogy megörökítsenek egy olyan közös nyári családi pillanatot, mely számukra valamiért fontos, emlékezetes, szép momentum volt, amire jó emlékezni. Ez azonban még nem minden, a pályázónak ugyanis le kell írnia – és nem ám géppel, hanem kézzel –, hogy miért szereti az adott fényképet, miért választotta, mit kell tudni a megörökített pillanatról, hogy az miért jelent számára fontos családi emléket, valamint azt, hogy miért szeret a családjával együtt nyaralni.

A pályázatra várt fényképek mérete 10×15 centiméter vagy 14×21 centiméter lehet (az elektronikus úton beküldött fotókat jpeg. formátumban várják), a hozzájuk csatolt leírás pedig minimum fél, maximum egy A/4-es oldal legyen. A beérkezett fotók megtekinthetők lesznek az Egyenlő Esély Egyesület honlapján, és Facebook-oldalukon.

A nevezési határidő: szeptember 10.

Megéri nevezni a pályázatra, hiszen a fotókat szakmai zsűri értékeli és bírálja el, az első helyezett pedig egy háromnapos (két éjszakára szóló) családi hétvégét nyer, teljes ellátással a Kantár-hegyi Vendégházban, lovaglással, szabadidős programokkal együtt. Emellett további értékes nyereményeket is kiosztanak majd a dobogós helyezettek között, például családi belépőket a Bikali Élménybirtokra, a Pécsi Állatkertbe, vagy az Abaligeti cseppkőbarlangba. Továbbá minden, az eredményhirdetésen megjelenő pályázó tárgyi jutalmat kap!

Megéri megörökíteni a családi nyaralást

Az említett – nagyszabású ünnepséggel és fotókiállítással egybekötött – eredményhirdetés szeptember 22-én 14 órakor lesz a pécsi Köztársaság Téri Általános Iskolánál, ahol az ingyenes esemény idejére egy fa játszóparkot is felállítanak, amit a pályázók és családtagjaik is kedvükre használhatnak, de természetesen ünnepi zenés műsor és némi eszem-iszom is lesz!

Amennyiben a szükség úgy hozza, a nem pécsi pályázók útiköltségének – vagy egy részletének – kifizetésében a Baranya Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház tud segíteni.

Végezetül pár praktikus információ:

A fotót és a leírást postai úton a következő címre várják:
„Családok Háza” 7623, Pécs, Szabó József utca 4.
A borítékra rá kell írni, hogy „Kamera Família”

A szervezők kérik, hogy a pályamű mellé mindenki tüntesse fel egyértelműen a következő adatokat:

A pályázó neve, a pályázó felnőtt képviselője, a pályázó lakcíme, telefonszáma, e-mail-címe, születési éve, a pályázó jelenlegi iskolájának neve és címe, az évfolyama és osztálya, valamint egy aláírás a szülőtől.

Bővebb információ: 0620/213 3021, [email protected]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő