7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapAbszolút PécsART.Pécs: közel 150 helyi képzőművész munkássága egy hiánypótló honlapon

ART.Pécs: közel 150 helyi képzőművész munkássága egy hiánypótló honlapon

A pécsi képzőművészek számára szervezett második egyeztető fórumon mutatták be az országosan is egyedülálló ART.Pécs honlapot, amelyen közel 150 helyi képzőművész munkásságát ismerhetjük meg.

A városvezetés tavaly szervezte meg első alkalommal azt a hiánypótló találkozót, amelynek köszönhetően – tíz év után újra – elindult a párbeszéd az önkormányzat és Pécs képzőművészei között. Akkor Péterffy Attila polgármester megígérte, hogy az egyeztetésre rendszeresen sor fog kerülni, ez pedig így is lett, június 7-én másodszor ültek össze a város képzőművészei a Művészetek és Irodalom Házában. Az eszmecserén a polgármester mellett részt vett többek között Zag Gábor kultúráért felelős alpolgármester és Fekete Vali, a pécsi galériák vezetője is.

Fekete Vali, Péterffy Attila és Zag Gábor

Köszöntőjében Péterffy Attila kiemelte: a városvezetés célja, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a helyi művészek munkáját, és hogy egy olyan közeget biztosítsanak számukra, ahol jól érzik magukat, ahol jó alkotni. Felidézte, hogy a fórumot azért hozták létre, hogy „értő füllel” meghallgassák és megismerjék a pécsi képzőművészek elképzeléseit, javaslataikat és problémáikat, azokra pedig megfelelő megoldásokat találjanak.

Ezután Zag Gábor reflektált a tavalyi fórumon elhangzott észrevételekre és felvetésekre, majd pedig részletesen bemutatták az ART.Pécs néven nemrég elindított – országos szinten is egyedülálló – honlapot, amelynek köszönhetően mindenki megismerheti a jelenleg Pécsett élő és alkotó képzőművészeket. Az oldalt megnyitva egyből szembetűnik a pécsi művészeti élet sajátos sokszínűsége:

közel 150 pécsi művész profilját találjuk meg itt, elérhetőségükkel, munkásságukkal és alkotásaikkal.

A kezdeményezés azonban nem áll meg itt, az ART.Pécs oldalon ugyanis a jövőben a pécsi művészeti élet további színtereit és szereplőit is bemutatják majd.

Galériánk az eseményről:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő